Åbo Underrättelser

Eero Vasa utslagen direkt

Kunde inte utmana om segern i hemmatävli­ngen Admares open.

- Johan Skogman

Det blev ingen lycklig tävlingsst­art för Eero Vasa i Admares Open i S:t Karins i går.

Att komma igen efter ett längre tävlingsup­pehåll har sina sidor. Inlednings­setet mot MikaKosone­n gav lite förhoppnin­gar om att spelet kunde lossna, då Eero efter en jämn inledning lyckades bryta vid 5–5 och ta hem setet 7–5.

Tyvärr blev det i stället Kosonen som fick på ett extra kol och tog andra set 6–3 och avgörande 6–2. DEN ANDRA ÅLK:aren i elden på måndag var TuomasRikk­onen som i par med amerikanen Mikael Purne tog sig an färska finländska mästarna, kusinen Roni Rikkonen i par med Mikko Rouvala.

Det Åbo-amerikansk­a paret slog publiken med häpnad med sitt mogna och varierande spel och tog hem inlednings­setet med 6–4.

I andra set vände dock matchen och andra set gick 6–2 till Rikkonen/ Rouvala. Avgörandet kom sedan i matchtiebr­eak, där mästarna tog sitt med 10–5. En fin erfarenhet för Tuomas blev det i alla fall. I SINGELN var det endast unge britten George Loffhagen och brasilanar­en Eduardo Dischinger av de seedade spelarna som var i elden.

Loffhagen avfärdade esten Kristoffer Siimar med 6–1, 6–0 på under en timme. Dischinger å sin sida fick gå fulla tre set i närmare tre timmar innan han hade klarat av svensken Sam Taylor med 5–7,6–3,6–2. TISDAGEN bjuder på en hel del inhemska färger och bland annat färske wimbledonm­ästaren i pojkdubbel, Otto Virtanen är i elden. Likaså ses andra seedade Patrik Niklas- Salminen möta svensken Christoffe­r Sohlberg.

Matcherna fortsätter på Aktia Arena i S:t Karins kl. 10.

 ??  ?? FÖRLORADE. ÅLK:s Eero Vasa fick vika sig mot Mika Kosonen i tre set.
FÖRLORADE. ÅLK:s Eero Vasa fick vika sig mot Mika Kosonen i tre set.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland