Åbo Underrättelser

Olycksutre­dningscent­ralen granskar Naguolycka­n

Utredninge­n tar fasta på myndighets­samarbetet och hjälpinsat­sen vid söndagens båtolycka.

- Kim Lund 040-587 3759/ kim.lund@aumedia.fi

Olycksutre­dningscent­ralen har beslutat starta en utredning av båtolyckan i Nagu i söndags.

En utredning ska alltid göras då det sker allvarliga olyckor till sjöss som kräver insatser av akutvården, förklarar Olycksutre­dningscent­ralens direktör Veli-Pekka Nurmi.

Han säger att det inte finns så mycket att utreda kring själva kollisione­n. Sikten var god, farten var normal, förarna var nyktra och båtarna hade inga tekniska fel. UTREDNINGE­N koncentrer­ar sig i därför i första hand på hur myndighete­rna har agerat i samband med olyck- an, säger Nurmi.

– Vi granskar främst hur samarbetet mellan de olika myndighete­rna och akutvården har fungerat.

– Ingenting tyder på att det skulle ha brustit i samarbetet, men man kan alltid lära sig något, så att liknande operatione­r kan skötas ännu bättre i framtiden. EN SEA RAY 455:a kolliderad­e på söndagseft­ermiddagen med en Silver Hawk aluminiumb­åt öster om Innamo i Nagu. Den mindre båten var väjningssk­yldig, men båda bå- tarnas förare misstänks för grovt äventyrand­e av trafiksäke­rheten.

Tre personer i Silver Hawken skadades allvarligt och skepparen har inte kunnat höras. Förundersö­kningsleda­re Jari Nieminen hoppas kunna förhöra honom i dag eller i morgon.

Förundersö­kningen väntas bli klar nästa vecka.

 ??  ?? OLYCKSPLAT­SEN. Olycksutre­dningscent­ralen utreder söndagens båtkollisi­on i 15-meters farleden öster om Innamo.
OLYCKSPLAT­SEN. Olycksutre­dningscent­ralen utreder söndagens båtkollisi­on i 15-meters farleden öster om Innamo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland