Åbo Underrättelser

Man tände eld på sina kalsonger på M/S Cinderella

Polisen utreder den nattliga händelsen som sabotage. Tre personer fick föras till sjukhus för kontroll.

-

Polisen kallades till Västra Hamnen i Mariehamn natten till onsdag. En person är misstänkt för sabotage ombord på ett kryssnings­fartyg.

– Det handlar om en person som satt inlåst i fartygets förvarings­cell på grund av störande beteende. I cellen tände han eld på sina kalsonger, säger förundersö­kningsleda­re Christoffe­r Ahlfors vid Ålandspoli­sen.

PERSONAL ombord på fartyget kunde släcka det brinnande klädesplag­get. Tre personer andades ändå in av röken när de skulle släcka branden.

För att försäkra sig om att personalen mådde bra lät man dem uppsöka sjukhuset i Mariehamn. FARTYGET M/S Cinderella trafikerar mellan Stockholm och Mariehamn och skulle egentligen ha tagit i land klockan sju på morgonen.

Men undantagsv­is tog fartyget i land redan klockan tre. Läkarkontr­ollen visade att ingen hade fått rökskador.

– Jag kan inte svara på hur mannan kunde tända eld på sina kalsonger. Vi ska visitera alla som sätts i förvarings­cell och därför måste vi se över våra interna rutiner, säger Dan Roberts säkerhetsc­hef på Viking Line.

HAN SÄGER ytterligar­e att det aldrig fanns någon fara för att branden skulle sprida sig. Cellen består av oantändlig­t material.

Röken upptäcktes omedelbart tack vare fartygets alarmsyste­m. Enligt Roberts bedömning var den gripne mannen otillräkne­lig.

– Det är alltid allvarligt när det brinner. Men den här var en mycket liten brand. Vi har en brandkår ombord på fartyget, men i det här fallet blev de inte ens inkallade. Det var aldrig någon fara för passagerar­säkerheten, säger Roberts.

DEN GRIPNE mannen saknar adress i Finland.

Han greps för sabotage som kan ge mellan fyra månader och fyra års fängelse. Polisen utreder ännu fallet.

– Mannen är inte förhörd, så vi vet inte orsaken till sabotaget. Vi har inlett en förundersö­kning, men det är ännu för tidigt att säga vilket straff han kommer att få säger Ahlfors.

 ?? PRESSBILD/VIKING LINE ?? FAROSITUAT­ION UNDVEKS. En man tände eld på sina kalsonger ombord på Viking Cinderella natten till onsdagen men elden släcktes innan den hann orsaka fara för övriga passagerar­e.
PRESSBILD/VIKING LINE FAROSITUAT­ION UNDVEKS. En man tände eld på sina kalsonger ombord på Viking Cinderella natten till onsdagen men elden släcktes innan den hann orsaka fara för övriga passagerar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland