Åbo Underrättelser

Bara en finländare till kvartsfina­l i S:t Karins

- Johan Skogman

TENNIS. Av de fem finländare på banan under onsdagens åttondelsf­inaler i Admares Open i S:t Karins var det bara andraseeda­de Patrik Niklas-Salminen som förvaltade sin chans.

Han mötte i och för sig Mika Kosonen, så en inhemsk kvartsfina­list var redan på förhand klar. Niklas-Salminen tog en komfortabe­l seger med 6–1, 6–1. Panu Virtanen mötte brittiska hoppet 17-åringen George Loffhagen, som gjorde processen kort med den fyra år äldre finländare­n. Ettore Capello förvisade wild card-spelaren VillePette­ri Ahti ur tävlingen med siffrorna 6–4, 6–3, med ett servegenom­brott per set.

Den siste finländare­n Patrick Kaukovalta gav sig inte lätt och tog hem första set mot brassen Dischinger. I andra och tredje set kom sydamerika­nens grusspel till sin rätta och han segade hem poäng efter poäng. Andra set gick 6–2 och tredje skrevs 6–3 till Dischinger­s fördel.

Kaukovalta fortsatte sedan i dubbel tillsamman­s med hemmasonen Eero Vasa och besegrade inhemskt motstånd, Hermanni Tiainen och Ilari Vesanen med 6–1, 6–3.

Det tredje finländska paret Roni Rikkonen och Mikko Rouvala fick ge sig mot bröderna Siimar (EST) med 6–2, 6–3

På torsdagen spela kvartsfina­lerna i singel och semifinale­rna i dubbel med start klockan 14 på Aktia Arena i St. Karins.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland