Åbo Underrättelser

Stjärnkock med på konsert i Kimitoön

Sommarens ”Kulinarisk­a konserter” på Westers gård i Kimitoön avslutas med en kväll fylld av överraskni­ngar.

- Adrienne Westerback 02-274 9900/ adrienne.westerback@aumedia.fi

Konsertser­ien som pågått sedan mitten av juli avslutas onsdagen den 8 augusti.

För musiken under kvällen svarar violiniste­n Jonas Hirvelä och pianisten Jari Hiekkapelt­o, som förutom Felix Mendelssoh­ns violinkons­ert också bjuder på musik av Pablo de Sarasate och Astor Piazzolla.

– Vi kommer att köra med det vanliga formatet, maten äter vi utomhus och musiken lyssnar vi på inomhus i vår sal, säger Westers ägare Gunilla Törnroos. SOPRANEN Tove Åman, bosatt i Kimito över somrarna, kommer att fungera som gästartist och bjuder på några nummer under kvällen.

En annan gästande överraskni­ng hittas i köket. Kocken Markus Aremo är den som kommer att stå för kvällens utbud i matväg. AREMOVALDE­S till årets kock i Finland år 1999 och har under sin karriär beviljats Michelin-stjärnor för två av sina restaurang­er.

– Markus är en gammal vän till oss och har varit här flera gånger förut. Han brukar komma en eller två gånger varje år och det är mycket roligt, säger Törnroos.

Konsertkon­ceptet uppstod för ungefär tio år sedan när de på Westers funderade vad de skulle kunna erbjuda besökare.

– Vi har en trädgård, mat och en flygel, så vi valde att kombinera allting. Under konsertern­a kan man bekanta sig ordentligt med trädgården också, menar hon. ENLIGT GunillaTör­nroosbruka­r det komma 60–70 åhörare per konsert och de flesta är sommargäst­er. De kommer även publik från Åbo, Salo och Pargas.

– På sommaren brukar de flesta ha tid att komma lite längre bortifrån, säger hon.

Inför den avslutande konserten hoppas hon främst att det inte skulle vara så varmt väder.

– Särskilt i köket blir det otroligt varmt och fuktigt, så det skulle gärna få vara lite svalare. Jag hoppas också att det kommer folk, för det är lite riskabelt att ordna något mitt i veckan. Men publiken brukar vara väldigt nöjd, säger hon.

 ??  ??
 ??  ?? WESTERS. Under konsertern­a har man tid att bekanta sig med trädgården.
WESTERS. Under konsertern­a har man tid att bekanta sig med trädgården.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland