Åbo Underrättelser

Wallin bekräftar att han lämnar politiken

Riksdagsle­damot Stefan Wallin (SFP) har inte bestämt sig för vad han ska göra efter nästa riksdagsva­l. En flytt bort från Åbo är inte utesluten.

- SPT

I februari meddelade Svenska folkpartie­ts riksdagsle­damot och tidigare ordförande Stefan Wallin att han inte ställer upp i nästa riksdagsva­l.

Då var det ännu oklart om han bara syftade på att han lämnar riksdagspo­litiken. Nu bekräftar Wallin att han söker ett uppdrag utanför politiken.

– Jag har fått några intressant­a förslag som jag överväger, men jag är ännu öppen för förslag. Det enda som är säkert är att jag inte kommer att fortsätta inom politiken, säger Wallin. WALLIN SÄGER att han har trivts med sitt jobb i riksdagen. Allting har sin tid och nu är han redo för något nytt.

– Efter över 20 år i politiken har jag sett allt. Därför är det dags att söka sig vidare. Jag anser att SFP är i goda händer och känner att det är rätt tid att sluta. Var kommer du att bo?

–Det beror helt på vad jag blir erbjuden. Det kan mycket väl innebära att jag flyttar från Åbo. Jag utesluter ingenting. NÄRKAN du säga något mer?

–Det är ännu länge till valet i april. Jag har lovat mig själv och mina väljare att jag tänker sköta mitt ledamotsup­pdrag till slut. Om jag skulle få något jobberbjud­ande innan dess kommer jag att tacka nej, säger Wallin.

 ??  ?? KAN LÄMNA ÅBO. Stefan Wallin utesluter inte att han bor på annan ort om han blir erbjuden uppdrag som kräver det.
KAN LÄMNA ÅBO. Stefan Wallin utesluter inte att han bor på annan ort om han blir erbjuden uppdrag som kräver det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland