Åbo Underrättelser

TPS-löftet Valakari följer sin pappa till Tromsø IL

- Fredrik Häggman

LIGAFOTBOL­L. 18-åringen Onni Valakari kom till TPS i fjol och har där etablerat sig som en av de mest lovande offensiva mittfältar­na i sin årskull.

NU FÖLJER han sin pappa Simo Valakari till Tromsø IL. Simo Valakari är sedan i fjol somras tränare för den nordnorska klubben, som för tillfället är sjunde i norska ligan.

– Valakari har fått chansen att bevisa vad han går för och också tagit den. Vi är stolta över att hans karriär fortsätter uppåt, kommentera­r TPS-tränaren Mika Laurikaine­n i ett pressmedde­lande.

Valakari, som fyller 19 i augusti, har spelat sammanlagt 16 ligamatche­r i år och mäktat med fyra mål. Under fjolårssäs­ongen i division ett spelade han 13 matcher och gjorde sex mål.

EFTERSOM Onni Valakari har kontrakt med TPS får Åboklubben ekonomisk ersättning för flytten. Enligt Yle Urheilu uppgår transfersu­mman till ungefär 20 000 euro.

Den senaste spelaren som lämnat TPS mot ersättning är Abukar Mohamed, som flyttade till Italienska SS Lazio 2016. Hans transfersu­mma uppges av fotbollssi­dan Transferma­rkt ha legat kring 50 000 euro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland