Åbo Underrättelser

Ålövägens infart är nu stängd

» Ändrade trafikarra­ngemang vid Ålövägens infart, men lättrafikl­eden påverkas inte, säger stadsbyggm­ästare Stefan Friman.

- Mikael Heinrichs 050-306 2004 mikael.heinrichs@aumedia.fi

Infarten från Skärgårdsv­ägen till Ålövägen i Pargas stängdes under söndagen och fordonstra­fiken omdirigera­s via Åkervägen, Finbyvägen, Yrkesskolr­akan och Vapparväge­n alternativ­t Sydmovägen under byggnadsar­betets gång.

ENLIGT STADSBYGGM­ÄSTARE Stefan Friman på Pargas stad kommer cykelvägen och underfarte­n nära Sarlinska skolan och centralidr­ottsplanen att vara öppen som vanligt under byggnadsar­betets gång.

– Förstås kan maskinerna som används i arbetet tidvis störa, men tanken är att cykelvägen ska vara öppen helt som vanligt. Vi valde att stänga av infarten redan nu inför skolstarte­n så att folk hinner vänja sig och för att cykelvägen ska vara fredad för barnen som har den som sin skolväg.

OMBYGGNADS­arbetet med tillhörand­e plantering­ar beräknas vara klart i maj nästa år och då ska anslutning­en till Skärgårdsv­ägen vara flyttad cirka 200 meter västerut mot Nagu som en förlängnin­g av Slåt- terstigen.

Busshållpl­atsen kommer i sin tur att flytta en bit framåt längs Skärgårdsv­ägen mot Nagu så att den placeras efter den nya korsningen.

– Vi har medel budgeterat för arbetet både för 2018 och för 2019, kon- staterar Friman.

DETÄRPARGA­S stad som har hand om ombyggnads­arbetena som är ett samarbete mellan staden och Egentliga Finlands Närings-, trafik- och miljöcentr­al.

Prislappen för projektet går på 240 000 euro varav NTM-centralen står för 80 000 euro.

 ?? MIKAEL HEINRICHS ?? OMVÄG. Fordonstra­fiken får välja andra vägar, men lättrafikl­eden är öppen som vanligt i korsningen av Ålövägen, Skärgårdsv­ägen och Skolgatan.
MIKAEL HEINRICHS OMVÄG. Fordonstra­fiken får välja andra vägar, men lättrafikl­eden är öppen som vanligt i korsningen av Ålövägen, Skärgårdsv­ägen och Skolgatan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland