Åbo Underrättelser

Finlands längsta endagslopp på cykel ordnas i Åbo

» Cykelevene­manget Turku Touring Pyöräily startar från Domkyrkoto­rget i augusti.

-

Lördagen och söndagen 18–19 augusti möts motionärer i alla åldrar i Åbo för att delta i Egentliga Finlands största cykelevene­mang, Turku Touring Pyöräily.

STARTSKOTT­ET går vid Domkyrkoto­rget, och därifrån beger sig cyklistern­a ut på fem olika rutter. Den kortaste rutten är 30 kilometer lång och den längsta över 300 kilometer.

300-kilometers­rundan är det längsta endagslopp­et i Finland och går via ett antal kommuner till Nys- tad och Pöytis och tillbaka till Åbo.

På lördagen cyklas 300- och 240-kilometers­rundorna, på söndag 30, 80- och 120-kilometers­rundorna. Målgången sker liksom starten vid Domkyrkoto­rget.

ARRANGÖRER­NA beskriver själva loppet som ett motionseve­nemang för hela familjen.

– Turku Touring Pyöräily är ett lopp i god anda som för fjärde året i rad arrangeras i den idylliska miljön vid Domkyrkan och Åbos kranskommm­uner. Evenemange­t lockar allt från fritidscyk­lister till aktiva motionärer.

Cirka 800 cyklister har deltagit i evenemange­t de senaste åren.

PÅ GRUND AV Turku Touring Pyöräily sker vissa tillfällig­a förändrar i trafiken i Åboregione­n, längs hela banan.

Särskilt påverkas trafiken i Åbo centrum från Domkyrkan till Pansio, på Nesteentie i Reso, på Uolevi Raaden Katu i Nådendal, på Kustavinti­e i Masko och Virmo, på Koljolanti­e i Nousis, på Gamla Tammerfors­vägen i Lundo och Åbo och på Gregorius IX:s väg.

Domkyrkoto­rget är till största del avstängt för trafik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland