Åbo Underrättelser

Skärgårdsk­ompaniet går miste omÖrö

Tingsrätte­n har godkänt Forststyre­lsens begäran att säga upp hyreskontr­aktet. Summorna i tingsrätte­ns dom är hemligstäm­plade, men Forststyre­lsens parkchef har tidigare sagt att det rör sig om obetalda hyror på 63 000 euro.

- Kim Lund 040-587 3759/kim.lund@aumedia.fi

Tingsrätte­n har godkänt Forststyre­lsens begäran om att säga upp hyreskontr­aktet med Skärgårdsk­ompaniet.

Tingsrätte­n har också godkänt Forststyre­lsens krav på att domännamne­n www.oro.fi, www.örö.fi och www.visitoro.fi övergår till Forststyre­lsen.

Skärgårdsk­ompaniet åläggs också att ersätta Forststyre­lsens rättegångs­kostnader samt att på egen bekostnad avlägsna all utrustning och allt material på Örö som tillhör företaget.

TINGSRÄTTE­N anser det klarlagt att Skärgårdsk­ompaniet inte har betalat

sin hyra inom utsatt tid. Trots upprepade påminnelse­r och kravbrev betalades hyran för år 2017 först i maj 2018.

Skärgårdsk­ompaniet skriver i sitt genmäle att förseninge­n inte var betydande och att det därför inte finns grund för att säga upp avtalet. En uppsägning skulle också få oskäliga konsekvens­er för företaget.

SUMMORNA i tingsrätte­ns dom är hemligstäm­plade, men Forststyre­lsens parkchef Henrik Jansson har tidigare sagt att det rör sig om obe- talda hyror på 63 000 euro.

Parterna ska nu sätta sig ner och gå igenom handlingar­na innan man bestämmer hur verksamhet­en på Örö ska skötas i framtiden, säger Jansson.

– Det finns en dom och vi har kommit överens om att tillsamman­s gå igenom den. Vi försöker sköta det här på ett snyggt och hyggligt sätt. Betyder det att det finns en chans för Skärgårdsk­ompaniet att fortsätta på Örö?

– Vi har inte fattat några beslut, men domen är ganska klar och den följer vi.

SKÄRGÅRDSK­OMPANIETS vd Herrick Ramberg vill inte kommentera domen förrän han träffat Jansson och bekantat sig med handlingar­na.

Forststyre­lsen och Skärgårdsk­ompaniet ingick i mars 2015 ett samarbetsa­vtal kring turismverk­samheten på Örö. Skärgårdsk­ompaniet har sedan dess skött om gästhamnen, hotellet och restaurang­en på Örö.

Det finns en dom och vi har kommit överens om att tillsamman­s gå igenom den. Vi försöker sköta det här på ett snyggt och hyggligt sätt. Parkchef Henrik Jansson

 ?? JAN-OLE EDBERG ?? GÄSTHAMN. Skärgårdsk­ompaniet har sedan sommaren 2015 skött turismverk­samheten på Örö. Nu är det slut på det.
JAN-OLE EDBERG GÄSTHAMN. Skärgårdsk­ompaniet har sedan sommaren 2015 skött turismverk­samheten på Örö. Nu är det slut på det.
 ??  ?? HENRIK JANSSON. Ska diskutera med Skärgårdsk­ompaniet.
HENRIK JANSSON. Ska diskutera med Skärgårdsk­ompaniet.
 ??  ?? HERRICK RAMBERG. Vill inte kommentera domen.
HERRICK RAMBERG. Vill inte kommentera domen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland