Åbo Underrättelser

Grannfejd omträdfäll­ning

» Bertel Nordlund i Kårlax i Pargas är besviken på hur Kuntec har skött trädfällni­ngen. Marken är Nordlunds, men trädfällni­ngen vid rån beställdes av rågrannen.

- Anja Kuusisto 050 4002352/anja.kuusisto@aumedia.fi

Grannar har slutit avtal om att träd vid rån ska fällas, men när jobbet är gjort är man oense om resultatet.

Trädfällni­ngen som upprör Bertel Nordlund har gjorts på Långholmsu­dden i Kårlax by i Pargas förra veckan. Marken där träden har fällt ägs av hans fru Ulla Nordlund.

– Det är precis intill rån mot grannen, som länge har velat fälla träd där men det har inte vi varit intres- serade av, berättar Bertel Nordlund.

– Via en jurist som grannen anlitade kom vi till en förlikning och överens om att vissa träd ska fällas, och om att trädstamma­rna sågas upp till tre meters längder som vi ska få, då jag har användning för virket.

–MENNUNÄR jobbet är gjort ser det hemskt ut, där finns kring en meters stubbar. Inte lämnar väl man sådana stubbar om man vet något om skogsarbet­e. Och värdet blir ju mindre för oss nu, med sådana stubbar får vi mindre virke ut av träden, säger Bertel Nordlund.

Paret Nordlunds hus, som ägs av Ulla, ligger några hundra meter från rån där trädfällni­ngen har gjorts.

DE HAR PRATAT både med Kuntec som utförde trädfällni­ngen och med grannen innan de kontaktar ÅU.

– Grannen säger att han beställde jobbet av Kuntec och Kuntec säger att beställnin­gsjobbet gjordes enligt överenskom­melsen med uppdragsgi­varen.

– Så inte kommer vi någon vart, säger Nordlund som liksom Karsikas (se texten intill) låter förstå att konflikter­na mellan grannarna har pågått länge.

 ?? ANJA KUUSISTO ?? BESVIKEN. Bertel Nordlund tycker att Kuntecs trädfällni­ng, som beställdes av rågrannen, är misslyckad.
ANJA KUUSISTO BESVIKEN. Bertel Nordlund tycker att Kuntecs trädfällni­ng, som beställdes av rågrannen, är misslyckad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland