Åbo Underrättelser

”Skulder vialdrig fårigen”

Det är pengar vi aldrig kommer att få, säger ekonomiche­f Maija Elenius om Galonis skulder till Pargas stad.

- Anja Kuusisto 050-400 2352 anja.kuusisto@aumedia.fi

Pargas stad räknar inte med att stadens fodringar på Galonis kommer att betalas. Det handlar om cirka 10 000.

Också Pargas stad hör till dem som har ouppklarad­e affärer med

Herrick Rambergs företag Galonis, som av skatteverk­et har sökts i konkurs på grund av obetalda skatter.

Företaget Skärgårdsk­ompaniet har varit i rubrikerna de senaste dagarna (ÅU 5.9) men det var via företaget vid namn Galonis som Ramberg med flera tidigare hade hand om Nagu gästhamn samt verksamhet­en om i Korpoström och vid Iniö gästhamn.

GALONIS SA SJÄLV UPP kontraktet med Fastighets Ab Sunnan i Korpoström (ÅU 12.4) och lite senare sades avtalen i Iniö och Nagu upp (ÅU 26.4). Skatteverk­et sökte Galonis i konkurs och ägarna bakom Galonis ansökte om företagssa­nering (ÅU 26.4). Har Galonis skulder till Pargas?

– Ja, Pargas stad har fordringar på omkring 10 000 euro på Galonis, och så vet jag att vi har hyreshusbo­lag som har fordringar, säger Maija Elenius, ekonomiche­f i staden.

VILKAFÖRHO­PPNINGAR har staden om att få sina pengar?

– Staten och skattemase­n ska först ha sitt, om det finns pengar att få, och så får man hoppas att anställda får sitt. Vi är alltså långt nere i kön och vi vet att vi aldrig kommer att få pengarna.

– Att det ändå dröjde innan vi sa upp kontraktet med Nagu gästhamn berodde på att verksamhet­en där hade fungerat helt bra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland