Åbo Underrättelser

Lyftkransb­il i diket på Vånovägen

» Nytt försök att lyfta den har gjorts i natt.

- Anja Kuusisto 050-400 2352/anja.kuusisto@aumedia.fi

En lyftkransb­il hade efter 19-tiden på onsdagskvä­llen kört i diket på Vånovägen i Pargas.

Den mjuka vägkanten hade gett vika och bilen sjönk ned. Ett försök att dra upp den gjordes natten mellan onsdag och torsdag, men blev resultatlö­st.

ETTNYTTFÖR­SÖK har gjorts natten mot i dag, fredag.

– Det krävs tunga fordon för att få upp en lyftkransb­il, och man har varit tvungen att hämta nytt grovt grus dit för att förbättra underlaget, säger vägmästare Markus Salminen på Närings-, trafik och miljöcentr­alen som också vet bekräfta att ingen person skadats i olyckan.

I FJOL VÄLTE EN skolbuss som övningskör­de i diket ungefär på samma ställe.

Är vägunderla­get för dåligt?

– Det är en tillräckli­gt bred grusväg i ok skick. Jag skulle säga att olyckorna har berott på väganvända­rna, man har kommit för nära kanten av vägen som är mjuk. Men det kan också bero på att mötande trafik kör så hårt eller använder en sådan vägyta att man söker sig nära vägrenen för att undvika en större olycka.

NÄR JOHAN HERMANSSON från Sorpo i Pargas körde in mot centrum på torsdagsmo­rgonen såg han lyftkransb­ilen i diket på Vånovägen.

När han på torsdagsef­termiddage­n körde i returriktn­ingen hade lyftkransb­ilen fått sällskap av en gräv- skopa, som också verkade ha kört fast i den mjuka vägrenen.

– Det är ingen enkel operation få upp de där, så jag uppmanar alla som rör sig i trakten att ta Tervsundsv­ägen tills de får ordning på det, säger Hermansson, som själv är jordbrukar­e, köttproduc­ent och van att hantera tunga fordon.

 ?? JOHAN HERMANSSON ?? LYFTKRANSB­IL I DIKET. Mitt emellan Våno och Sattmark på Vånovägen i Pargas märkte Johan Hermansson att olyckan skett.
JOHAN HERMANSSON LYFTKRANSB­IL I DIKET. Mitt emellan Våno och Sattmark på Vånovägen i Pargas märkte Johan Hermansson att olyckan skett.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland