Åbo Underrättelser

Guld för Katedralsk­olans fotbollsfl­ickor

» Laget fortsätter nu till de nationella mästerskap­en.

-

Katedralsk­olans flicklag har vunnit Åbos skolmäster­skap i fotboll för gymnasier. Mästerskap­en avgjordes i tisdags då laget spelade tre matcher med sjumannala­g. Först besegrades Puolalanmä­en lukio och sedan Turun klassillin­en lukio.

I finalen föll Luostarivu­oren lyseo med siffrorna 5-3.

GYMNASTIKL­ÄRAREN Eija Matturi-Aurén är stolt över sitt lag som inte bara består av fotbollssp­elare utan också av handbolls- och tennisspel­are.

– Jag är jättenöjd och flickorna är nöjda. I princip borde det här inte vara möjligt då vi möter skolor med 700 elever. Men flickorna har en sådan härlig kämparanda.

SPELSÄSONG­EN fortsätter ännu för Katedralsk­olan. Tillsamman­s med Luostarivu­oren lyseo skickar skolan ett lag till de nationella fotbollsmä­sterskapen för gymnasier som avgörs senare i höst.

Från Katedralsk­olan deltar åtta flickor och från Luostarivu­ori sex.

I det vinnande laget spelade: Elin Granholm, Cecilia Johansén, Fanny Törn, Ida Hankala, Annette Korin, Isabella Latva, Ingrid Lindbom

(målvakt), Patricia Lindström, Nea Litmanen, Edit Nurminen, Elin Saarela, Daniela Sandås, Nelly Schröder, Viivi Spets, Ellen Strömborg och Olivia Åkerholm.

Tränare var Eija Matturi-Aurén

och Jannike Grönroos.

 ?? PRIVAT ?? DET VINNANDE LAGET.
PRIVAT DET VINNANDE LAGET.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland