Åbo Underrättelser

Jack Vreeswijk sjunger om farsan och jag i Kimito och Pargas

-

Uppträder i Pargas och Kimito i november. MUSIK. För fem år sen möttes Jack Vreeswijk och Fredrik Furu första gången backstage på en festival i Sverige. Sedan dess har de hunnit göra allsång, festivaler, turnéer och tv-framträdan­den tillsamman­s. I höst är det dags igen då duon åker på turné i Svenskfinl­and.

De två albumaktue­lla artisterna bjuder på en konserttur­né full av värme, humor och kärlek till musiken, sägs det i pressmedde­landet som deras agent har skickat.

DET ÄR MER än 30 år sedan den svensk-holländska trubadurle­genden Cornelis Vreeswijk gick ur tiden. När hans son Jack uppträder ger han oss sin egen berättelse om sin far. Han bjuder på personliga, kärleksful­la tolkningar av Cornelis låtar och några härligt roliga historier om farsan och om hur vissa låtar kom till.

Jack kommer till Finland med den slutsålda turnén ”Farsan och jag” i bagaget. En rosad turné där han och Cajsa Stina Åkerström hyllade sina kända trubadurpa­ppor Cornelis och Fred. I somras var Jack en av sommarprat­arna i Sveriges Radio P1 och i fjol uppträdde han på den populära allsången på Skansen.

DEN FINLANDSSV­ENSKA poppoeten Fredrik Furu berör många hjärtan med sina personliga texter och melodier. I höst släpper Jakobstads­födde Fredrik sitt femte album på svenska. Den nya skivan ”Det som alla letar efter” är ett samarbete över gränserna med musiker och artister från Sverige och Finland. Under hösten uppträder Fredrik också i finskspråk­iga gymnasier tillsamman­s med Krista Siegfrids.

Jack Vreeswijk och Fredrik Furu turnerar tillsamman­s i Finland i samband med Svenska veckan 2018 i november. I Åboland uppträder de i Villa Lande i Kimito den 1 november och i kultursale­n i Piug i Pargas den 3 november.

 ?? PER JAHNKE ?? JACK VREESWIJK.
PER JAHNKE JACK VREESWIJK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland