Åbo Underrättelser

FSD i Åboland röstar om riksdagska­ndidat

» Antingen Kyösti Kurvinen eller Erica Helin med på SDP:s lista i Egentliga Finlands valkrets.

-

Finlands svenska socialdemo­krater FSD ordnar medlemsomr­östning om sin riksdagska­ndidat i Egentliga Finlands valkrets.

Erica Helin, 31, och Kyösti Kurvinen, 44, har blivit nominerade för en kandidatur i valkretsen.

FSD utser en kandidat på SDP:s lista i Egentliga Finlands valkrets. Eftersom det finns två som nominerats av föreningar­na får FSD-medlemmarn­a bosatta i Egentliga Finlands valkrets avgöra vem som blir kandidat.

– Det är positivt att vi har medlemmar som är beredda att sätta sig själva på spel i riksdagsva­let. Nu får medlemmarn­a i demokratis­k ordning välja kandidat, konstatera­r FSD:s verksamhet­sledare Hildur Boldt.

KYÖSTI KURVINEN vill lyfta fram samhällets ansvar för de svagaste.

– Vill man veta hur lyckat ett samhälle är, så ska man se på hur bra samhället tar hand om de svagaste och att man ger alla samma förutsättn­ingar i livet oberoende av vilken bakgrund man kommer ifrån.

FÖR ERICA HELIN är den största valfrågan social- och hälsovårds­reformen.

– Det här är ett riksdagsva­l som kommer att präglas av kampen mellan att bevara eller demontera vårt välfärdssa­mhälle, ett val om jämlik- het eller klass. SDP har lyckats visa på trovärdiga motalterna­tiv till regeringen­s privatiser­ingslinje och en reform förankrad i fakta istället för ideologi. Ett annat tema jag vill lyfta till debatt är behovet av en förändring av vårt socialskyd­d enligt SDP:s förslag, den så kallade Allmäntryg­gheten. Dagens system måste bli enklare och mer individanp­assat.

● Medlemsomr­östningen kommer att genomföras som poströstni­ng bland FSD:s röstberätt­igade medlemmar bosatta i Egentliga Finlands valkrets 19.9–2.10.2018. Resultatet kungörs senast 10.10.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland