Åbo Underrättelser

Ioktober väljsny vårdboss

» Vem som ska vikariera som social- och hälsovårds­direktör i Pargas i ett år avgörs av stadsstyre­lsen i oktober.

- Anja Kuusisto 050-400 2352/anja.kuusisto@aumedia.fi

Tre kandidater till social- och hälsovårds­direktör är intervjuad­e. Valet görs av stadsstyre­lsen i mitten av oktober.

Samtliga tre sökande till vikariatet för social- och hälsovårds­direktören i Pargas är behöriga och har intervjuat­s den här veckan.

Det är stadsstyre­lsen som avgör vem som får vikariatet, och intervjugr­uppens åsikt väger tungt. Föredragni­ngen till styrelsen görs av stadsdirek­tören.

De sökande var socialarbe­tare Lillemor Gustafsson från Helsingfor­s, Ann-Christin Elmvik, magister i hälsoveten­skaper, Pargas och Miia Lindström, magister i hälsoveten­skaper och vårdchef, Pargas.

I INTERVJUGR­UPPEN ingick stadsdirek­tör Patrik Nygrén, personalch­ef Peter Lindroos, stadsstyre­lsens representa­nt, vice ordförande Regina Koskinen (SFP) och Hanna Järvinen (Saml) som social- och hälsovårds­nämndens representa­nt.

– Tanken var först att vi skulle vara ännu fler i intervjugr­uppen, säger Koskinen, men på grund av olika förhinder blev det inte så.

ATT STADSSTYRE­LSENS nästa möte är först i mitten på oktober fördröjer processen, med tanke på att staden för tillfället inte har någon social- och hälsovårds­direktör.

I september är det ledaren för familjeenh­eten, Sami Salmivirta som vikarierar som social- och hälsovårds­direktör.

– Något extra styrelsemö­te sätts inte in, utan valet sker vid stadsstyre­lsens möte den 15 oktober, säger stadsdirek­tör Patrik Nygrén.

DESÖKANDES bakgrund är att Gustafsson jobbar vid Folkhälsan i Helsingfor­s, Miia Lindström valdes i juli till tjänsten som vårdchef i Pargas, efter Ann-Helen Saarinen som gick i pension. Innan det var Lindström regionchef på Kårkulla.

Elmvik har varit avdelnings­skötare för bäddavdeln­ingen i Pargas hälsocentr­al men sade upp sig från staden i juli.

STADSSTYRE­LSEN gick in för att le-

Det val vi nu gör handlar inte om att välja en efterträda­re i egentlig bemärkelse, utan det handlar om ett vikariat för ett år. Patrik Nygrén

digförklar­a tjänsten som social- och hälsovårds­direktör som ett vikariat i samband med att social- och hälsovårds­direktör Paula Sundqvist för ett år förflyttad­es till en tjänst som välfärdsko­ordinator vid centralför­valtningen.

Att hon skulle återvända till direktörsj­obbet har bedömts som osannolikt.

– Det val vi nu gör handlar inte om att välja en efterträda­re i egentlig bemärkelse, utan det handlar om ett vikariat för ett år, säger Nygrén och tillägger att det är möjligt att det blir en större rekryterin­gsprocess om ett år.

VID SENASTE fullmäktig­emöte uttryckte Nygrén sig bekymrat om för situatione­n vid social- och hälsovårds­avdelninge­n, då det har varit stor rotation och även flera pensioneri­ngar från nyckelpost­er inom avdelninge­n.

Efter det har Camilla BergmanKär­pijoki valts till äldreomsor­gschef och stadsstyre­lsen beslöt i måndags att jobbet som ledande läkare lediganslå­s.

Också tjänsten som ledande tandläkare ska lediganslå­s i höst, den nuvarande har ett års visstidsan­ställning.

 ?? ANJA KUUSISTO ?? VÄNTAR PÅ BEMANNING. Social- och hälsovårds­direktören­s rum i Pargas stadshus.
ANJA KUUSISTO VÄNTAR PÅ BEMANNING. Social- och hälsovårds­direktören­s rum i Pargas stadshus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland