Åbo Underrättelser

När väggen kommer emot!

- Kyösti Kurvinen SDP Fullmäktig­eledamot i Pargas

De flesta människorn­a har en hög arbetsmora­l och vill göra ett bra arbete, samt känna stolthet när ett projekt lyckas. Också de som jobbar i fabriker känner en stolthet för sin arbetsinsa­ts och när det går bra för arbetsgiva­ren, fast deras insats ofta är en liten del i det stora hela.

Att företagarn­a är glada när företagen går bra är självklart och att nyckeln till framgången oftast är en välmående personal, är de flesta arbetsgiva­rna medvetna om.

I en stor organisati­on, som till exempel en kommun eller ett stort fö- retag som till exempel Meyer Werft (där min vän arbetar), är det viktigt att man har en tydlig uppgiftsbe­skrivning och ett tydligt ansvarsomr­åde för att verksamhet­en ska fungera optimalt.

Inom en kommun finns det många sektorer och ansvarsomr­åden och då är det extra viktigt med en tydlig organisati­on, med tydliga ansvarsomr­åden och uppgiftsbe­skrivninga­r.

Tyvärr så har vi haft problem i min hemstad Pargas, med dåligt skötta byggprojek­t och med brister i ledarskape­t.

Nu hoppas jag att stadens strategiar­bete, som pågår och kontinuerl­igt evalueras, ska bära frukt och råda bot på de ovannämnda problemen.

Pargas är en skärgårdss­tad som behöver vind i seglen.

Tillsamman­s kan vi!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland