Åbo Underrättelser

Digert program för närstående­vårdare i Åbo med omnejd i höst

-

ÅBO. Åbonejdens Alzheimerf­örening, Åbo svenska församling och Folkhälsan ordnar gemensamma anhörigcaf­é-träffar för närstående­vårdare i Åbo med omnejd.

Marina Grunér, Carita Eklund och Eva Björkqvist fungerar som ledare. Tina Suuronen från Folkhälsan ordnar med kaffe och dopp som kostar en slant.

Ingen anmälan krävs. Höstens första träff är onsdagen den 19 september klockan 10.30, på Folkhälsan­s Kvarterskl­ubb, adress: Henriksgat­an 9. Träffarna är en gång i månaden och höstens följande träffar är 17.10, 14.11 och 12.12.

Syftet med anhörigcaf­é är att man ska komma ut och träffa andra som lever i en liknande livssituat­ion. Under träffarna får man informatio­n och tips som underlätta­r vardagen där hemma, oftast går man hem med ett lättare sinne.

Även om du har din nära på något boende/avdelning är du välkommen med.

Nya deltagare är välkomna och man behöver inte lyfta stadens stöd för närstående­vård för att delta i träffarna.

I höst ordnas även Må bra-dagar på Senaps ute på Kakskerta i samarbete med kommuner, församling­ar och organisati­oner i Åboland. Dagarna är planerade så att man kommer tillsamman­s med sin vårdtagare.

I november ordnar Folkhälsan och Svenska semesterfö­rbundet semesterda­gar för närstående­vårdare och vårdtagare på ett spa i Ylihärmä.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland