Åbo Underrättelser

Defick efterlängt­ade biljetter

» Studerande köade i flera timmar efter biljetter till årets största studenteve­nemang – glöggrunda­n.

- Kim Lund 040-587 3759/kim.lund@aumedia.fi

De första studerande­na ställde sig i biljettkön till årets glöggrunda redan före klockan sju i morse. Klockan 12 började försäljnin­gen av de eftertrakt­ade biljettern­a.

Ett evenemang som samlar studerande från hela Svenskfinl­and och som syns på gator, barer och nattklubba­r i Åbo.

RIKTIGT SÅ tidigt kom inte Jonas Koskinen, Ida Forsblom och Linnea Wahlbeck, men vid 10-tiden stod de i duggregnet vid Domkyrkoto­rget där de köade i ett par timmar innan de hade biljettern­a i sina händer. Koskinen är med för första gången.

– Det är Finlands största studenteve­nemang så det ska bli helt kul.

FORSBLOM OCH Wahlbeck har varit med förut och de ser fram emot att dricka glögg och festa i goda vänners lag.

– Det är lite av en tradition att gå glöggrunda­n. Man går till olika barer, dricker glögg och samlar på stämplar för att få märken på sina halare, säger Forsblom.

– Det är kul att gå med sina kompisar till barerna, men eftersläpp­et till nattklubba­rna brukar inte vara något extra, säger Wahlbeck.

VIIVI KOIVUNIEMI är projektans­varig för glöggrunda­n. Till sin hjälp har hon en stab på 20 personer som sköter de praktiska arrangeman­gen.

Sammanlagt såldes 1 000 biljetter och flera biljetter säljs på nätet från och med torsdag.

Popularite­ten baserar sig på att glöggrunda­n är så unik, säger Koivuniemi.

– Det är fint evenemang. Något liknande ordnas inte på andra håll i Finland. Vi är taggade.

NÄR KIM BOSAS, Esmeralda Jo- hansson och Ida-Maria Nygård började köa klockan 9 trodde de att biljettern­a skulle vara slut då de kom fram. Men efter tre och en halv timme fick de lön för mödan.

– Om man vill ha biljetter lönar det sig nog att köa. Ska man köpa via nätet kan det crasha. Det är ändå det största evenemange­t för studerande i Åbo, säger Bosas.

– Man träffar så många människor och bekanta från hela Svenskfinl­and, så det ska bli roligt, säger Nygård och Johansson.

ARRANGÖRER­NA meddelar om nätförsälj­ningen på sina sociala medier.

På Facebook kan man söka på ”glöggrunda­n 2018” och på Instagram på ”gloggrunda­n”.

Biljetter säljs också i Helsingfor­s och Vasa. Sammanlagt finns det 4 500 biljetter. En biljett kostar 15 euro.

Glöggrunda­n ordnas torsdagen den 29 november. Under kvällen uppträder de svenska artisterna Molly Sandén, Tjuvjakt och Lorentz.

Det är fint evenemang. Något liknande ordnas inte på andra håll i Finland. Vi är taggade. Viivi Koivuniemi Arrangör

 ?? KIM LUND ?? FICK BILJETTER. Jonas Koskinen, Ida Forsblom och Linnea Wahlbeck köade i ett par timmar efter biljetter till studenteve­nemanget glöggrunda­n i Åbo.
KIM LUND FICK BILJETTER. Jonas Koskinen, Ida Forsblom och Linnea Wahlbeck köade i ett par timmar efter biljetter till studenteve­nemanget glöggrunda­n i Åbo.
 ?? LINA WILSON. ?? KÖ I DUGGREGNET. Det var många som köade för en biljett till årets glöggrunda. I går såldes 1 000 biljetter. De resterande 3 500 biljettern­a säljs på nätet och i Helsingfor­s och Vasa.
LINA WILSON. KÖ I DUGGREGNET. Det var många som köade för en biljett till årets glöggrunda. I går såldes 1 000 biljetter. De resterande 3 500 biljettern­a säljs på nätet och i Helsingfor­s och Vasa.
 ?? KIM LUND PRIVAT ?? SKA PÅ FEST. Ida-Maria Nygård och Kim Bosas köade i tre och en halv timme för att få biljetter till glöggrunda­n.
KIM LUND PRIVAT SKA PÅ FEST. Ida-Maria Nygård och Kim Bosas köade i tre och en halv timme för att få biljetter till glöggrunda­n.
 ?? KIM LUND ?? EFTERTRAKT­AD BILJETT.
KIM LUND EFTERTRAKT­AD BILJETT.
 ??  ?? KÖADE FRÅN 7.30. Klockan 12 fick de köpa biljetter, fr. v Lina Wilson, Sofia Pettersen, Sophie Doktar, Ronja Kaplin och Anna Holmberg.
KÖADE FRÅN 7.30. Klockan 12 fick de köpa biljetter, fr. v Lina Wilson, Sofia Pettersen, Sophie Doktar, Ronja Kaplin och Anna Holmberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland