Åbo Underrättelser

Övriga premiärer

- Krister Lindberg

THE GIRL IN THE SPIDER’S WEB (Det som inte dödar oss) Storbritan­nien/Tyskland/Sverige/ Kanada/USA 2018

Regi: Fede Alvarez Manus: Fede Alvarez, Steven Knight efter David Lagercrant­z roman

I rollerna: Claire Foy, Sverrir Gudnason, Sylvia Hoeks

1:56 F16

Claire Foy (The Crown, First man) tolkar i och för sig Lisbeth Salander trovärdigt men filmen i helhet är enligt uppgift en besvikelse. (Filmen har förhandsvi­sats mycket försiktigt). Filmen bygger på uppföljare­n till Millennium-trilogin, Det som inte dödar oss, skriven av David Lagercrant­z. ”The Girl in the spider’s web” är av skräckfilm­sregissöre­n Fede Avarez (Don’t breathe).

THE GRINCH

Kina/USA 2018

Regi: Scott Mosier, Yarrow Cheney Animation.

1:30 F7

Dr Seuss älskade barnbok nu som animation. Grinchen är en grinig grön gubbe som harar julen; han stjäl julen med allt det innebär (julgran, julklappar etc). För att lyckas därmed låtsas han vara jultomten med ren och allt. Men en liten flicka, Cindy-Lou Who, kan kanske med sin optimism få Grinchen på andra tankar, ty innerst inne är han snäll? Gammaldags berättelse, snyggt animerad och rolig, om det godas seger över elakhet och cynism.

OVERLORD

USA 2018

Regi: Julius Avery

I rollerna: Wyatt Russell, Bokeem Woodbine, Pilou Asbæk 1:50 F16

Skräckfilm där Andra världskrig­et-film möter zombiefilm­erna. Historiska scener förvandlas till blodig science fiction när filmmakarn­a hittar ett underjordi­skt laboratori­um där nazister förvandlar stupade till superzombi­esoldater.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland