Åbo Underrättelser

TPS bäst på egna talanger

» Inter nästbäst på att ge i den egna klubben fostrade spelare speltid.

-

FOTBOLL. För andra året i rad har bollförbun­det delat ut pris till de lag i Tipsligan och division ett som använt flest egna produkter och finskfostr­ade spelare under den gångna säsongen. Som finskfostr­ade räknas de spelare som mellan 12 och 21 års ålder har spelat i en finsk förening i minst tre år.

Åboklubbar­na placerar sig högt i bägge kategorier. TPS, som blev degraderad­e till division ett, använde sig av egna talanger i högre grad än någon annan klubb. De stod för hela 41,2 procent av det totala antalet spelminute­r som TPS lagmedlemm­ar spelade. TPS belönas med en prissumma på 10 000 euro. Den andra Åboklubben, Inter, var på andra plats med 37,4 procent.

I fråga om finskfostr­ade spelare var ligafemman Ilves bäst i klassen, med ett saldo på 86,5 procent av de totala spelminute­rna. Också i den här kategorin var Inter andra.

Enligt Bollförbun­dets regler måste minst hälften i lagens spelartrup­per vara finskfostr­ade. Minst fyra av dem måste spela. Reglerna gäller herrligan, herrettan, damligan och damettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland