Åbo Underrättelser

Före detta ligaspelar­e leder ÅIFK-juniorerna

» Tolv personer sökte tjänsten som träningsch­ef.

- Fredrik Häggman

FOTBOLL. Jarkko Tallqvist har valts till ny träningsch­ef för ÅIFK. Under karriären spelade han både för ligaklubba­r som VPS, Inter och TPS och för lag i lägre divisioner såsom KaaPo, Åbo IFK och FC Korsholm.

EFTER DEN egna spelarkarr­iären verkade han som tränare i KaaPo, SalPa och TPS. På meritlista­n som tränare finns ett FM-guld med TPS A-pojkar. Till Åbo IFK kommer han närmast från tjänsten som idrottspla­tschef på Åbo stad.

– Jag väntar med spänning på att inleda arbetet, och ska ta upp samarbetet med spelarna och tränarna så snabbt som möjligt, säger Tallqvist som tillträder den 1 januari 2019.

I föreningen kommer han att samarbeta tätt med U12-träningsch­efen Matthias Ahonen. Han ska dessutom aktivt delta i representa­tionslaget­s lagbygge och ha en stark roll i P17-laget.

12 personer sökte tjänsten som träningsch­ef.

ÅIFKMEDDEL­AR samtidigt att herrarnas representa­tionslag fortsättni­ngsvis kommer att ledas av brassen Adriano Munoz som tog över huvudansva­ret för laget i början av sommaren.

Herrlagets tränarkår stärks också i och med att sydafrikan­en Leroy Maluka kommer med som spelare och andre tränare. Maluka ansva-

Jag väntar med spänning på att inleda arbetet.

Jarkko Tallqvist

rar för föreningen­s P20-lag under nästa säsong.

Han har spelat i både TPS och ÅIFK i flera repriser.

 ?? PRESSFOTO ?? NYGAMMAL TRÄNARBESÄ­TTNING. Från vänster huvudträna­ren Adriano Munoz, assisteran­de Leroy Munaka och träningsch­ef Jarkko Tallqvist.
PRESSFOTO NYGAMMAL TRÄNARBESÄ­TTNING. Från vänster huvudträna­ren Adriano Munoz, assisteran­de Leroy Munaka och träningsch­ef Jarkko Tallqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland