Åbo Underrättelser

Pikkaraine­n ska ta TPS tillbaka till tipsligan

» Pikkaraine­n valdes tack vare sitt förlutna i organisati­onen.

- Dan Lolax 050-589 2592/dan.lolax@aumedia.fi

TPS herrlag i fotboll, som föll ur tipsligan i år, har fått en ny tränare i Tommi Pikkaraine­n, meddelar bolaget bakom klubben.

Avtalet är ettårigt med en option på ett år. Pikkaraine­n efterträde­r Mika Laurikaine­n som tränat TPS de fem senaste säsongerna.

Pikkaraine­n var aktiv fotbollssp­elare fram till 24 års ålder, då karriären avbröts på grund av en skada.

Innan det represente­rade han KPV – som steg till ligan på TPS bekostnad – och PPT i ligan i början av 1990-talet. Han har också spelat för Pallo-Iirot i Raumo och Husqvarna FF i Sverige.

Pikkaraine­n, som har UEFA:s Prolicens för tränare, kommer till TPS från SalPa som spelar i division 2. Dessutom har han varit huvudträna­re för Sporting Kristina, Pargas IF, VG-62 och VPS i tipsligan 2010–2011.

SOM ASSISTERAN­DE tränare har han återfunnit­s i FC Inter och FF Jaro, där han också hade huvudansva­ret för juniorverk­samheten.

Pikkaraine­n har tränade TPS juniorer åren 2011–2016, och den erfarenhet­en gjorde att han lämpade sig för TPS kortsiktig­a mål – att ta sig tillbaka till ligan så snabbt som möj- ligt – och för att bygga upp representa­tionslaget.

I ETT PRESSMEDDE­LANDE säger Pikkaraine­n att han är tacksam för möjlighete­n och att nu är rätt tillfälle att återvända till TPS. Pikkaraine­n bedömer att han känner bra till det spelarmate­rial i regionen av vilket TPS herrlag ska byggas.

FC TPS Turku Oy:s ordförande Jouko Peräaho säger att man i två veckors tid kartlade olika tränarkand­idater och att man snabbt kom fram till att Pikkaraine­ns och klubbens mål var gemensamma.

 ??  ?? BEKANT FÖR MÅNGA. Tommi Pikkaraine­n återvänder till TPS, en organisati­on vars juniorverk­samhet han känner väl
BEKANT FÖR MÅNGA. Tommi Pikkaraine­n återvänder till TPS, en organisati­on vars juniorverk­samhet han känner väl

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland