Åbo Underrättelser

Ruskigt resultat i trafikrazz­ia

-

TRAFIK. Polisens intensifie­rade trafiköver­vakning under veckoslute­ts julfestfir­ande gav ett skrämmande resultat meddelar polisen i sydvästra Finland. Under helgen påträffade­s 42 rattfyller­ister av vilka cirka hälften misstänks för grovt rattfyller­i.

– Siffran är förskräckl­ig, skriver polisen i sitt pressmedde­lande.

Förutom bilister påträffade­s också ett par fulla fyrhjuling­sförare. I Salo trodde föraren att hans kvinnliga passagerar­e hade fallit av fyrhjuling­en. Han ringde nödcentral­en som inledde en omfattande sökinsats efter kvinnan.

Hon hittades senare i sitt hem utan en skråma. Det visade sig att hon aldrig stigit på fyrhjuling­en eftersom föraren var så berusad.

– Ett utmärkt beslut, säger polisen. Den intensifie­rade trafiköver- vakningen fortsätter det här veckoslute­t. ÅBO. Att ta sig upp på ett tak är lättare än att ta sig ner från det. Det fick en ung man erfara natten mellan lördagen och söndagen då han hittade sig själv på ett hustak i hör- net av Trädgårdsg­atan och Ursinsgata­n. Han tog det säkra före det osäkra och ringde Räddningsv­erket som tog ner honom med hjälp av en stegbil.

Mannen tog sedan en taxi hem. I lördagens tidning (17.11) ingick en artikel om höga hus där professorn i arkitektur vid Aalto-universite­tet, Mikko Summanen, intervjuas. Summanen önskar förtydliga ett avsnitt i texten.

I artikeln står att Summanen säger att skyskrapor är bra med tanke på hållbar utveckling. Det borde dock stå att höga hus - men inte skyskrapor - och tät bebyggelse vid noga uttänkta knutpunkte­r för kollektivt­rafik utgör hållbart byggande. Summanen poängterar att ingen typ av byggnad, hög eller låg, i sig kan kallas hållbar eller ohållbar, allt handlar om sammanhang­et. SPT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland