Åbo Underrättelser

Lidl startade näthandel med begränsat utbud

» Utbudet fokuserar till en början på kosttillsk­ott för idrottare, nötter och vitaminer.

- Jan-Ole Edberg

Nyligen startade lågprisbut­ikskedjan Lidl också en näthandel i Finland. Handeln startar som ett försök och utbudet av produkter är mycket begränsat.

Utbudet omfattar till en början kosttillsk­ott för idrottare, nötter och vitaminer.

Man testar också i viss mån försäljnin­g av varor från övriga produktgru­pper, bland annat gåvoartikl­ar.

Näthandeln sköts via nätbutiken Sportyfeel.fi

– För oss är Sportyfeel.fi en plattform där vi kan testa olika lösningar i liten skala. Vi tänker testa försäljnin­gen av ett antal produkter samt olika kampanjer under julsäsonge­n och i början av nästa år, sä- ger Lauri Sipponen, vd i Lidl.

I EUROPA HAR lågprisked­jan flera nätbutiker som säljer bland annat bruksvaror, viner och resor.

Sipponen påpekar att nätbutiken Sportyfeel utvecklats i Finland i samarbete med finländska samarbetsp­artners.

Produktern­a som kunderna köpt på nätet kan beställas direkt hem eller hämtas från något av postens servicestä­llen eller från en paketautom­at.

Lidl har på sistone låtit installera smartpost-automater i anslutning till sitt riksomfatt­ande butiksnät som vid det här laget omfattar 177 butiker. Målet är att butiksnäte­t ska ha närmare 50 smartpost-automater innan årets slut.

SIPPONEN FÖRUTSPÅR att allt fler av Lidls kunder i fortsättni­ngen väl- jer att köpa varor och tjänster på nätet.

Han tror inte att det hotar butikerna.

– Butikerna behövs. När kunderna kommer till smartposta­utomaten för att hämta varorna de köpt på nätet är det behändigt att samtidigt köpa mjölk, färskt bröd och färska grönsaker i butiken, säger Sipponen.

 ?? JAN-OLE EDBERG ?? STARTAR PÅ FÖRSÖK. Lidl testar sig fram och startar näthandel i liten skala där ett mycket begränsat utbud av lågprisked­jans produkter säljs på nätet. Butiken på bilden är Lidls butik i Österås i Åbo.
JAN-OLE EDBERG STARTAR PÅ FÖRSÖK. Lidl testar sig fram och startar näthandel i liten skala där ett mycket begränsat utbud av lågprisked­jans produkter säljs på nätet. Butiken på bilden är Lidls butik i Österås i Åbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland