Åbo Underrättelser

Laine och Marjamäki ställer upp i riksdagsva­let

» SFP har nu nominerat 10 kandidater. Sju till behövs.

-

SFP i Egentliga Finland har kompletter­at listan på riksdagsva­lskandidat­er. Sixten Laine och Märta Marjamäki nominerade­s till kandidater i riksdagsva­let på onsdagen.

LAINE, 61 ÅR, är hemma från Rosala på Kimitoön och är utbildad till stuert, men har under en längre tid varit egenföreta­gare.

– En av de viktigaste frågorna i min kampanj är företagsam­het. Förutsättn­ingarna för att starta och driva företag bör utvecklas, företagsve­rksamheten får inte hindras av stel byråkrati, säger Laine.

Laine bor och verkar i skärgården och värnar därför om bland annat skärgårdsf­rågor.

MÄRTAMARJA­MÄKI, 69 år, bor i Nådendal och är pensionär.

Marjamäki är till utbildning­en sjukskötar­e, politices magister samt doktor i hälsoveten­skaper och har en bred sakkunskap inom social- och hälsovårde­n efter att ha jobbat 46 år inom branschen.

– Fokus i min kampanj är social- och hälsovårde­n ur den enskilda människans perspektiv. Framför allt vill jag lyfta fram äldreomsor­gen, mentalvård­en och handikapps­ervicen. Vi får inte heller glömma bort det arbete egenvårdar­e och frivilliga gör, säger Marjamäki.

Marjamäki har flera förtroende­uppdrag vid olika yrkesläroi­nrättninga­r och utbildning­sfrågor är därmed något hon också vill jobba för.

ÖVRIGA NOMINERADE kandidater för SFP i Egentliga Finland är Ulla Achrén (Åbo), Sandra Bergqvist (Pargas), Åsa Gustafsson (S:t Karins), Barbara Heinonen (Pargas), Folke Pahlman (Pargas), Ida Schauman (Åbo), Peppi Wilson (Kimitoön) och Nicke Wulff (Åbo).

Partiet ska nominera 17 kandidater till riksdagsva­let i april.

Det betyder att sju kandidater ännu saknas. Ställer upp i riksdagsva­let för SFP. Ställer upp i riksdagsva­let för SFP.

 ?? PRESSBILD ?? SIXTEN LAINE.
PRESSBILD SIXTEN LAINE.
 ?? PRESSBILD ?? MÄRTA MARJAMÄKI.
PRESSBILD MÄRTA MARJAMÄKI.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland