Åbo Underrättelser

Stängsel tryggar trafiken

» Planerna på att bygga ett viltstängs­el mellan Ämboda i S:t Karins och Reimarikor­sningen i Pargas framskride­r.

- Kim Lund 040-587 3759/kim.lund@aumedia.fi

Planerna på ett viltstängs­el mellan Pargas och S:t Karins framskride­r. Nu saknas bara pengarna.

Samtidigt som antalet hjortdjur ökar i Åboland har också olyckorna där hjortar eller rådjur är inblandade ökat kraftigt.

I Pargas har jaktvårdsf­öreningarn­a i samarbete med bland annat Närings-, trafik-, och miljöcentr­alen därför försökt hitta på metoder för att minska på krockarna.

Ett projekt som är högaktuell­t är att bygga ett 2,4 meter högt viltstängs­el på båda sidor av Skärgårdsv­ägen mellan Ämboda i S:t Karins och Reimari-korsningen i Pargas.

NUHARPROJE­KTET framskridi­t så långt att det inte enbart är en tanke på ett skrivbord. Det finns en preliminär plan för hur och var viltstängs­let ska byggas. Nästa steg är att NTM-centralen begär in utlåtanden av Pargas stad och jaktvårdsf­öreningarn­a.

Senare ska också markägarna få säga sin åsikt. Det ska också att ordnas ett öppet informatio­nsmöte för allmänhete­n.

MENSTEGET från plan till ett färdigt stängsel är långt. Ett stort problem är finansieri­ngen av stängslet som beräknas kosta cirka 360 000 euro.

Trafiksäke­rhetsingen­jör Jaakko Klang vid NTM-centralen hoppas att projektet kunde ingå i något av de större vägprojekt som är aktuella längs Skärgårdsv­ägen. Till exempel i samband med förnyandet av Hessundsbr­on och Rävsundsbr­on.

– Det bästa skulle vara att stängslet kunde finansiera­s direkt ur statsbudge­ten.

Helt omöjligt ska det inte vara eftersom det i samband med statens tilläggsbu­dget för år 2017 beviljades pengar för ett vilstängse­l längs Riksväg 9 i Loimaa.

Enligt jaktvårdsf­öreningarn­as statistik inträffar det cirka 80 hjortkrock­ar per år mellan Ämboda och Pargas centrum och det är ganska många.

Trafiksäke­rhetsingen­jör Jaakko Klang

STÄNGSLET skulle ha stor betydelse för trafiksäke­rheten, säger Klang.

– Behovet av ett stängsel är stort. Enligt jaktvårdsf­öreningarn­as statis- tik inträffar det cirka 80 hjortkrock­ar per år mellan Ämboda och Pargas centrum och det är ganska många. Ser man till hela Skärgårdsv­ägen är antalet uppe i omkring 140, säger Klang.

HAN TACKAR jaktvårdsf­öreningarn­as intresse och engagemang för att hjälpa till med att förverklig­a projek- tet. Antalet jaktlicens­er på vitsvanshj­ort har höjts år för år, men åtgärderna borde ha satts in redan tidigare, säger Klang.

– Det största problemet är att man inte ingripit i tid för att stoppa tillväxten

 ?? KIM LUND KIM LUND ?? ÄLGFARA. Bland annat här i närheten av Lielax vägskäl sker många viltolycko­r. Ett stängsel skulle ha stor betydelse för trafiksäke­rheten, säger Jaakko Klang vid NTM-centralen.
KIM LUND KIM LUND ÄLGFARA. Bland annat här i närheten av Lielax vägskäl sker många viltolycko­r. Ett stängsel skulle ha stor betydelse för trafiksäke­rheten, säger Jaakko Klang vid NTM-centralen.
 ??  ?? LIVLIG TRAFIK. Trafiken längs Skärgårdsv­ägen fortätter öka och det gör också antalet hjortkrock­ar. På vägen från S:t Karins till Pargas sker årligen cirka 80 kollission­er.
LIVLIG TRAFIK. Trafiken längs Skärgårdsv­ägen fortätter öka och det gör också antalet hjortkrock­ar. På vägen från S:t Karins till Pargas sker årligen cirka 80 kollission­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland