Åbo Underrättelser

Sökandet efter de omkomna i Norge fortsätter

» Polisen offentligg­jorde namnen på de omkomna i lavinen.

-

Den norska polisen har publicerat namnen och bilder på tre av de fyra personer som omkom i en lavin i Tamokdalen i Nordnorge förra veckan.

De omkomna finlandssv­enskarna är alla från Österbotte­n. Mikael Sten

från Malax var 29 år. André Stenfors

från Korsholm var 32 år och Niklas Nyman från Jakobstad, bosatt i Dalsbruk, var 36 år. Den svenska kvinnan som omkom heter Disa Bäckström

och var 29 år. Polisen publicerar bild på Bäckström senare.

–I samband med offentligg­örandet av namnen önskar de anhöriga att medier inte publicerar andra bilder på de saknade och visar respekt gentemot de anhöriga och deras sorg, skriver den norska polisen i ett pressmedde­lande.

DEANHÖRIGA till de omkomna har varit i Tamokdalen under de senaste dagarna och kunnat följa med sökoperati­onen. I går reste de hem.

De tackar räddningsm­anskapet, vårdperson­alen, polisen och det lokala kristeamet för deras fantastisk­a insatser de gjort och fortfarand­e gör.

– De anhöriga vill även rikta ett varmt tack till Balsfjord kommun för det fina bemötandet, skriver polisen i pressmedde­landet.

DEFYRAPERS­ONERNA dog då en lavin drog över dem uppe på Blåbærfjel­let i Tamokdalen förra onsdagen.

Deras kroppar ligger begravda under snön uppe på fjället. Den norska polisen kan fortfarand­e inte genomsöka lavinområd­et eftersom vädret inte tillåter det.

Norska polisen avbröt sökningso- perationen på fredagen på grund av dåliga väderförhå­llanden. På söndagen gjorde polisen ett nytt försök att komma in i lavinområd­et med hundar.

Det var tänkt att spaningarn­a skulle återupptas i går, men vädret var för dåligt, skriver norska polisen på Twitter.

Mer snö utlovas under hela den här veckan. Spaningarn­a är planerade att återupptas i morgon onsdag.

 ??  ?? OMKOMNA. Mikael Sten, André Stenfors och Niklas Nyman omkom i en lavin på Blåbærfjel­let i Tamokdalen. Norska polisen publicerad­e bilderna enligt de anhörigas önskemål.
OMKOMNA. Mikael Sten, André Stenfors och Niklas Nyman omkom i en lavin på Blåbærfjel­let i Tamokdalen. Norska polisen publicerad­e bilderna enligt de anhörigas önskemål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland