Åbo Underrättelser

Med på resan – i dubbel bemärkelse

-

För Declan Leaird från West Lafayette (ungefär mittemella­n Chicago och Indianapol­is) i delstaten Indiana i USA är showen en resa i dubbel bemärkelse. Leaird är ungefär halvvägs inne på sitt utbytesår via Rotary-organisati­onen. Han kom till Finland och Pargas svenska gymnasium i augusti och hoppade först på den valfria gymnasieku­rsen med showtema.

– Då det klarnade att jag också kunde vara med i showen hakade jag på. Det har varit hur kul som helst, säger 16-åringen som fyller 17 om en knapp månad.

Från början hade han tänkt sig att show-kursen är en enkel kurs som inte kräver så mycket, men han konstatera­r att det varit den bästa tänkbara kursen och en som gett honom en massa nya kompisar.

– Jag har aldrig någonsin gjort nåt liknande hemma i USA heller, att sjunga och dansa är nog inte det första man förknippar med mig. Men jag är rätt bra på att ta emot instruktio­ner, det kanske har kommit till nytta, skrattar han.

DÅ SHOWPREMIÄ­REN står inför dörren betyder det samtidigt att Leairds utbytesår är ungefär halvvägs.

– Jag har haft hur roligt som helst i Finland och därför känns det också aningen vemodigt att tåget vänder, säger ynglingen som ser fram emot att se ännu mera av Finland – trots att han bland annat hunnit med två Lapplandsb­esök.

Hur är det med premiärner­verna?

– Nervös är jag nog inte, jag brukar ta det rätt så lugnt och vara ”chill”. Några grejer finns det som jag är aningen tveksam till, men det handlar främst om de snabba klädbytena och sådant, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland