Åbo Underrättelser

Hårttryck påöns omsorg

» Kommundire­ktör Anneli Pahta: Maria Wallin har dragit sina egna slutsatser och söker sig bort.

- Monica Forssell 040-860 3961 monica.forssell@aumedia.fi

Ledande chef vill byta jobb. Kommundire­ktören ser ingen dramatik i det.

Beskedet om att Kimitoöns omsorgsche­f Maria Wallin söker sig bort från Kimitoön inverkar enligt kommundire­ktör Anneli Pahta inte på det omfattande utrednings­arbete beträffand­e omsorgen på Kimitoön, som just nu pågår.

– Jag har den uppfattnin­gen att omsorgsavd­elningen redan gjort de utredninga­r som vi nu börjar gå igenom tillsamman­s med konsulten, säger Anneli Pahta.

Kimitoön har anställt en extern konsult för att granska hur social – och hälsovårde­n fungerar på Kimitoön och hur den eventuellt kunde skötas på ett annat sätt.

VÅRDEN PÅ ÖN har debatterat­s flitigt allt sedan social - och hälsovårds­reformen aktualiser­ades och vårdbolage­n Attendo och Esperi Care lät bygga varsitt äldreboend­e i Kimito år 2017.

– Det finns ett hårt tryck inom omsorgen på ön och Wallin har dragit sina egna slutsatser och söker sig bort. Mer än så vill jag inte kommentera Wallins eventuella byte av arbetsplat­s, säger Pahta. Vad tycker du att det berättar om stämningen inom kommunledn­ingen att Maria Wallin just nu vill söka annat jobb?

– Som sagt så finns det hårt tryck inom omsorgen nu. Jag vet inte om det har inverkat på hennes beslut. Jag kan inte gå in i hennes huvud.

– Själv har jag jobbat i stora arbetsgeme­nskaper i huvudstads­regionen så jag är van vid att människor ofta byter jobb. Det är ett sätt att bygga på sin meritförte­ckning.

ÄVEN Kimitoöns fullmäktig­eordförand­e, Veijo Lücke, har för avsikt att lämna ön. Lücke har köpt hus i Pargas och kommer att flytta bort från Kimito senast i höst.

En av de orsaker som Lücke säger att ha bidragit till beslutet att lämna ön, är det negativa klimat som råder i kommunen.

Kommundire­ktör Pahta säger att hon inte vill kommentera fullmäktig­eordförand­es privata angelägenh­eter.

Själv har jag jobbat i stora arbetsgeme­nskaper i huvudstads­regionen så jag är van vid att människor ofta byter jobb. Anneli Pahta

 ?? ÅU-FOTO ?? ANNELI PAHTA.
ÅU-FOTO ANNELI PAHTA.
 ??  ?? ÅU 10.1.2019
ÅU 10.1.2019
 ??  ?? ÅU 11.1.2019
ÅU 11.1.2019

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland