Åbo Underrättelser

Fyra som var med om skottdrama­t har släppts

» Polisen avslöjar inte mer om det som skedde i Pansio på onsdagskvä­llen.

-

Förundersö­kningen av skottlossn­ingen i Pansio i Åbo fortsätter. Fyra av de personer som har gripits har nu släppts efter förhör. Två av de misstänkta hålls fortfarand­e i polisens förvar.

Polisen vill i det här skedet inte berätta fler detaljer om det som skedde. ENLIGT POLISEN kan det finnas en koppling till två mäns gräl på nyårsafton nära skolan Pansion koulu.

Det som skedde då ledde till en polisanmäl­an, som undersöks som misstänkt misshandel och skadegörel­se.

”Polisen kan ha en uppfattnin­g om ett möjligt motiv”, enligt det pressmedde­lande som sändes ut på fredag eftermidda­g.

FLERA SKOTT avlossades halv nio på onsdagskvä­llen på den väg som leder från Hyrköisväg­en till skolan Pernon koulu, ungefär på grän- sen mellan stadsdelar­na Perno och Pansio.

Ingen skadades i uppgörelse­n där flera personer var inblandade.

HÄNDELSEN ORSAKADE ett stort polispådra­g. Under onsdagskvä­llen och natten till torsdagen gjorde polisen husrannsak­ningar.

Ärendet utreds som skjutvapen­brott, framkallan­de av fara och olaga hot.

Polisen önskar fortsättni­ngsvis få tag på människor som har sett eller hört något som kan ha en koppling till det skedda. Tips kan mejlas till vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi. SALO. Polisen misstänker en 20-årig Ekenäsbörd­ig man för en serie snatterier i Salo under de senaste dagarna. Under veckan hade polisen mottagit flera snatterian­mälningar, som en och samma person verkar ligga bakom.

Mannen greps på bar gärning i ett köpcenter i torsdags, då han försökte stjäla idrottsutr­ustning till ett värde av 500 euro. Han hade snattat i samma köpcenter dagen innan.

Polisen kan nu konstatera att han därutöver åtminstone snattat varor för hundratals euro från en järnaffär i Meriniitty. Ärendet utreds som bland annat stöld, snatteri och drogbrott. Utredninge­n av fallet fortsätter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland