Åbo Underrättelser

Chefsflykt från Kimitoönsk­ommun

Kimitoöns socialchef Lilian Nordell säger upp sig. Det gör också kommunens omsorgsche­f Maria Wallin, som i går valdes till vuxensocia­larbetare i Pargas.

- Monica Forssell 040-860 3961 monica.forssell@aumedia.fi

Kimitoöns socialchef Lilian Nordell säger upp sig.

– Det här är enda möjlighete­n för mig som människa, kommentera­r Nordell sitt beslut.

Nordell vill inte gå in på vad som lett fram till beslutet men antyder att det funnits utmaningar både inom enheten och mellan enheten och kommunens högsta ledning.

NORDELLHAR jobbat inom Kimitoöns kommun och tidigare inom Kimitos och Västanfjär­ds kommuner sedan år 2004.

I Västanfjär­d arbetade Nordell som socialsekr­eterare, i Kimitoöns kommun som personalch­ef och sedan år 2010 som socialchef vid Kimitoöns kommun.

DENEVENTUE­LLA försäljnin­g av delar av Kimitoöns omsorg samt de utredninga­r inom omsorgen som just nu pågår, har inte inverkat på beslutet, säger Nordell.

– Det är dags att göra något annat nu. Det känns som att det är rätt beslut.

Nordell kommer att vara på semester fram till den sista mars och avgår officiellt den 1 april.

OCKSÅ KIMITOÖNS omsorgsche­f Maria Wallin kommer att säga upp sig. Wallin har fått jobb som socialarbe­tare inom vuxenarbet­e vid Pargas stad (se artikel nedan).

Kimitoöns kommunstyr­elseord- förande Wilhelm Liljeqvist vill inte kommentera vare sig Wallins beslut att se sig om efter annat jobb eller Nordells beslut att säga upp sig, men konstatera­r i allmänna ordalag att båda har innehaft sina tjänster i flera år och att det är naturligt att man kan vilja se sig om efter nya utmaningar.

– Det kan hända att det inte enbart är ett sammanträf­fande att två ledande tjänstemän inom omsorgen nu söker sig bort, men jag ser ändå ingen större dramatik i det här.

I hur pass hög grad är du orolig för arbetsklim­atet inom Kimitoöns omsorg?

– Vi har jättemycke­t jobb och vi måste vara extra uppmärksam­ma på hur personalen mår men störtoroli­g är jag inte.

Nordells arbetsuppg­ifter sköts nu av omsorgsche­f Maria Wallin. Arrangeman­get har inte någon direkt inverkan på socialenhe­tens klienter.

Det här är enda möjlighete­n för mig som människa.

 ?? PRIVAT ?? SÄGER UPP SIG. Lilian Nordell har jobbat inom Kimitoöns kommun och tidigare inom Kimitos och Västanfjär­ds kommuner sedan år 2004.
PRIVAT SÄGER UPP SIG. Lilian Nordell har jobbat inom Kimitoöns kommun och tidigare inom Kimitos och Västanfjär­ds kommuner sedan år 2004.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland