Åbo Underrättelser

Maria Wallin väljer Pargas, blir vuxensocia­larbetare

» Kimitoöns kommun mister därmed sin omsorgsche­f.

- Anja Kuusisto 050-400 2325/anja.kuusisto@aumedia.fi

Pargas stad väljer Kimitoöns omsorgsche­f Maria Wallin till den nyinrättad­e socialarbe­tartjänste­n inom vuxensocia­larbetet.

Wallin fick beskedet om att hon har valts till tjänsten i Pargas på tisdagsför­middagen, och när ÅU ringer upp henne visar det sig att hon är utomlands på semester.

– Jag har inte hunnit diskutera det här med någon i kommunen ännu. Men jag utgår ifrån att jag jobbar ännu i februari och börjar 1 mars i Pargas, säger Wallin.

KIMITOÖNS KOMMUN mister också en annan nyckelpers­on inom vård och omsorg, när socialchef­en Lilian Nordell säger upp sig (se text ovan).

Att också Nordell säger upp sig är ingen överraskni­ng för Wallin. – Vi har diskuterat det här, jo. MARIAWALLI­NHAR jobbat som om- sorgschef sedan 2010 och hade innan det också en mångsidig bakgrund inom den kommunala omsorgen på Kimitoön, först i Kimito, från 2009 blev det Kimitoöns kommun.

Hur vill du beskriva din nuvarande arbetsplat­s inom Kimitoöns omsorg?

– Vi har haft ett bra och fungerande team på omsorgsavd­elningen, med gott samarbete.

– Jag tycker vi har åstadkommi­t mycket under årens lopp, såsom den nya, renoverade hälsostati­onen i Kimito och nu flyttar vi också i Dalsbruk in i den nya stationen. Äldreomsor­gen har utvecklats och flyktingar har vi tagit emot, det har varit mångsidigt.

DU SÖKER dig ändå bort?

– I slutändan är det alltid personliga val som avgör, och jag tycker också att det ska bli jätterolig­t att komma till Pargas. Under studierna i början av 1990-talet jobbade jag också i Pargas.

Till utbildning­en är Maria Wallin pol.mag och har socialarbe­tarbehörig­het.

PARGAS STAD har nyligen haft två vuxensocia­larbetarjo­bb ledigansla­gna.

Till det andra jobbet valdes Kristina Nordström, som redan jobbar på vuxensocia­lsidan där hon har haft ett längre vikariat.

Det jobb Wallin valdes till är en nyinrättad tjänst.

– Att det är vuxensocia­larbete är givet, men exakt vad som ingår i jobbet kan jag inte ännu säga. Vi har fört vissa diskussion­er, men det klarnar senare.

WALLINKOMM­ER åtminstone till en början att pendla till jobbet från Kimito, säger hon.

– Vi har också bott i Nagu i flera år, innan vi flyttade till Kimito, så det är bekanta trakter. Numera bor ena vuxna barnet i Åbo och det andra i Holland.

Alla fyra sökande till tjänsten som Wallin fick var behöriga, men en saknade erforderli­ga språkkunsk­aper och en drog senare bort sin ansökan.

 ?? ÅU-FOTO ?? BYTER JOBB. Kimitoöns omsorgsche­f Maria Wallin blir socialarbe­tare i Pargas från och med 1 mars. Just nu är hon på semester.
ÅU-FOTO BYTER JOBB. Kimitoöns omsorgsche­f Maria Wallin blir socialarbe­tare i Pargas från och med 1 mars. Just nu är hon på semester.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland