Åbo Underrättelser

Hämäläinen tillbaka efter långa skadan

» Siktar på att stanna i Legia Warszawa tills kontraktet löper ut i sommar 2019. Sedan väntar nya äventyr, hoppas Åbosonen.

- Fredrik Häggman fredrik.haggman@aumedia.fi

FOTBOLL. Kasper Hämäläinen går för femte raka polska ligaguldet personlige­n och fjärde raka i nuvarande klubben Legia Warszawa.

Men under den pågående säsongen har speltiden uteblivit. Orsaken till att 32-åringen bara spelat sex matcher under hösten är ihållande skadeprobl­em.

–Hösten gick åt skogen helt enkelt, jag var skadad i ungefär 90 procent av matcherna. Det handlar om en höftskada som strålade mot baklåret och nedre ryggen.

TILL RÅGA på allt böt Legia tränare i augusti. På grund av skadekänni­ngarna har Hämäläinen haft få möjlighete­r att övertyga nytillträd­da Ricardo Sá Pinto om sin skicklighe­t.

– Nu ser det ändå bra ut.Vi kom just hem från vårt första träningslä­ger i Portugal och ska nu åka iväg på ett till läger. Jag tror att våren kommer att bli bättre.

Den polska ligan håller vinteruppe­håll fram till den 8 februari. Le- gia Warszawa är för tillfället andra i ligan, tre poäng efter ledande Lechia Gdansk. HÄMÄLÄINEN­S fyraåriga kontrakt med Legia Warszawa löper ut i sommar. Han berättar att det inte varit tal om att lämna klubben under vinterns transferfö­nster.

–Jag och familjen trivs bra i Warszawa, vi har barn i dagis här och vill vara kvar hela säsongen. Men troligtvis flyttar jag från Legia som free agent i sommar, efter att kontraktet går ut.

Vart då?

– Jag tror inte att det blir några fler säsonger i Polen, efter sex år i landet börjar det vara dags för något nytt. Jag vill spela utomlands i några år ännu innan vi vänder hemåt igen. Exakt vilken klubb det blir vet jag inte, jag har inte fått några konkreta erbjudande­n ännu.

Jag tror inte att det blir några fler säsonger i Polen, efter sex år i landet börjar det vara dags för något nytt.

MED 60 landslagsm­atcher är Kasper Hämäläinen Finlands 29:e mest landslagsm­eriterade spelare någonsin. Sedan november 2017 har det dock inte blivit några framträdan­den i den blåvita skjortan. Det beror till stor del på skadebekym­mer.

–Jag har inte tackat nej till landslaget, men har haft lite skadeotur i samband med uttagninga­rna. Jag är fortfarand­e öppen för att spela landslagsf­otboll om chansen kommer, och landslagst­ränaren Markku Kanerva vet var jag står. Jag känner mig som sagt i bra form just nu, säger Hämäläinen som hoppas att våren bjuder på fler möjlighete­r till spel för Finland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland