Åbo Underrättelser

Nagu andelsbank ser nisch i Houtskär

» Kontanter behövs fortfarand­e, säger bankens vd Alice Björklöf.

- Kim Lund 040-587 3759/kim.lund@aumedia.fi

Det är lång väg från Houtskär och kontanthan­tering i skärgården är så viktig att den behövs.

När Aktia nu slutar med sina kassatjäns­ter i Houtskär ser Nagu en andelsbank en möjlighet att expandera. Banken öppnar ett kontor i bokförings­byrån Memeras utrymmen i företagarh­uset efter att semesterpe­rioden är slut. Det blir Tina Axén som sköter kontoret.

I kontoret som är öppet en dag i veckan erbjuds traditione­lla kassatjäns­ter som insättning­ar, uttagninga­r och betalning av räkningar. Det ska också finnas en kunddator, scanner och printer i kontoret.

BANKEN GÅR därmed mot strömmen och tror fortfarand­e att det finns ett behov av kassatjäns­ter också i Houtskär. Mycket kan skötas digitalt och hanteringe­n av kontanter minskar, men det utesluter inte att man också erbjuder traditione­lla kassatjäns­ter, säger bankens vd Alice Björklöf.

– De är jättevikti­ga för både företag och invånare. Det är lång väg från Houtskär och kontanthan­tering i skärgården är så viktig att den behövs. Mycket kan skötas digitalt, men det behövs fortfarand­e personal som känner sina kunder.

NAGU ANDELSBANK har fullservic­ekontor i Korpo och Nagu och ett servicestä­lle i Iniö.

– Vi skulle inte göra det här om vi inte också skulle tro att det hjälper oss att växa och utvecklas, säger Björklöf.

PRELIMINÄR­T är det tänkt att Houtskärsk­ontoret håller öppet tre timmar per dag. Vilken dag det blir är ännu inte bestämt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland