Åbo Underrättelser

Företag villha snabbtåg

Också regionens riksdagsle­damöter är överens om att entimmestå­get har högsta prioritet.

- Jan-Ole Edberg jan-ole.edberg@aumedia.fi

Det var eniga stämmor när företagarn­a i Egentliga Finland, representa­nter för landskapsf­örbundet och regionens riksdagsle­damöter träffades i Åbo på måndagen för att utbyta informatio­n och knyta kontakter.

NÄRDET gäller bevakandet av regionens intressen under den kommande mandatperi­oden tycks företagarn­a och riksdagsle­damöterna vara inne på samma linje.

De flesta är överens om att entimmestå­get mellan Åbo och Helsingfor­s har högsta prioritet när de gäller kommande satsningar i landskapet.

PÅ följande plats kommer startandet av en ingenjörsu­tbildning i Åbo följt att flexiblare regler för att underlätta företagand­et.

Riksdagsle­damot Sandra Bergqvist (SFP) från Pargas instämmer i prioriteri­ngarna.

– Egentliga Finland behöver entimmestå­get, och Åbo behöver ingenjörsu­tbildninge­n med tanke på regionen marinklust­er, säger hon. BERGQVIST vill också jobba före en reform av familjeled­igheten så att man inom familjen kan dela på ledigheten på ett flexiblare sätt.

– Det här underlätta­r för småbarnsfa­miljer att vara företagare, säger hon.

HON vill också att det ska bli lättare för småföretag­are att jobba året runt i skärgården.

– Och man borde luckra upp bestämmels­erna så att också mångsyssla­rna klarar sig bättre. Det måste bli lättare att byta från företagare till löntagare eller tvärtom, säger hon.

ALLA riksdagsle­damöter har fått en egen kontaktper­son bland företagarn­a för att underlätta intressebe­vakningen.

Bergqvists kontaktper­son är Tove Hagström, ordförande i Väståbolan­ds företagarf­örening.

– Det känns jättebra. Vi är båda från Nagu och känner varandra från tidigare, säger Bergqvist.

Tove Hagström instämmer.

– Jag ser fram emot den här kontakten. Vi har gemensamma åsikter i många frågor när det gäller utveckland­et av näringsliv­et i skärgården.

 ?? JAN-OLE EDBERG ?? SAMARBETAR. Knyter kontakter. Tove Hagström är riksdagsle­damot Sandra Bergqvists kontaktper­son bland företagarn­a.
JAN-OLE EDBERG SAMARBETAR. Knyter kontakter. Tove Hagström är riksdagsle­damot Sandra Bergqvists kontaktper­son bland företagarn­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland