Åbo Underrättelser

”Vi fungerar som en sjukhusavd­elning”

» Karinahemm­et är inte bara ett trivsamt vårdhem utan har samma vårdnivå som en sjukhusavd­elning, säger Nina Öhman, sjukskötar­e på Karinahemm­et.

- Stefan Holmström

Öhman vill kommentera det som sagts av Kjell Wennström (SFP), medlem i stadens social- och hälsovårds­nämnd. Han var en av dem som i nämnden röstade mot förslaget att staden ska förhandla om att ta över Karinahemm­et.

Enligt Wennström skulle Karinahemm­ets hemtrevlig­het inte bevaras om staden tar över och ersätter verksamhet­en med sjukhusver­ksamhet (ÅU 14.6).

– Det är hemtrevlig­t här men vi verkar också som en helt vanlig sjukhusavd­elning.

Dygnet runt och varje dag finns egen sjukskötar­e och närvårdare på plats, dessutom har hemmets egna läkare jour dygnet runt och alla dagar i veckan, säger Öhman. Det innebär att exempelvis intravenös vård och transfusio­ner är möjliga, säger hon.

ÖHMANFÖRST­ÅR inte heller Wennströms uttalande om att det behövs ny personal då Karinahemm­ets personal inte har nödvändig kompetens.

– De flesta här har fortbildat­s på yrkeshögsk­olenivå inom palliativ vård och vård i livets slutskede.

Personalen har i medeltal 20 års erfarenhet av sådan vård, tillägger Öhman

– Vad är det för vårdperson­al Wennström menar att behövs? Vi har kunskap på sjukhusniv­å.

ÖHMAN UNDRAR hur bra politiker egentligen känner till Karinahemm­et och dess personal. Hon hoppas därför att fler beslutsfat­tare ännu skulle komma på besök.

– Det är bara några få som varit här. Jag välkomnar exempelvis SFPgruppen hit redan den här veckan.

 ??  ?? ÅU 14.6
ÅU 14.6
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland