Åbo Underrättelser

Åbokamrate­rna defilerade fram till tre poäng

» Ägde hela matchen när jumbon NiceFutis kom på besök.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Segern säkrades i praktiken i samma ögonblick som då Alina Lehtimäki, sedermera tremålssky­tt i matchen, sände in 1–0 bakom Amanda Kylävainio i Björneborg­skassen. Efter det var enda frågan av intresse hur stor segermargi­nalen skulle bli.

ÅIFK utklassade poänglösa jumbon NiceFutis i lördagens möte i damtvåan på Övre plan. Slutsiffro­rna skrevs 7–1 i den ensidiga matchen där det såg ut som att fullvuxna damer och spenliga flickor tog mått av varandra. Åbokamrate­rna var överlägsna i såväl fysik, speluppfat­tning som teknik.

– Det var unga motståndar­e vi mötte i dag. Hur gamla kan de ha varit, 15–16 år kanske? Vi vann nästan varenda närkamp och ändå tycker jag inte vi spelade särskilt bra. Speciellt inte i första halvlek när vi gick med i deras låga tempo.

– EFTER BYTENA i andra halvlek kom vi bättre i gång. Mot slutet av matchen rullade vi boll riktigt skapligt och gjorde några snygga mål, summerar IFK-tränaren Matthias Ahonen intrycken efter vårsäsonge­ns sista hemmamatch.

Tack vare segern avancerar IFK upp till den åtråvärda fjärdeplat­sen i tabellen.

– Jag ser gärna att vi slutar bland de fyra bästa. I fjol blev vi femma och målsättnin­gen är att nå lite högre i år. Våromgånge­n har varit relativt bra även om vissa poängtapp, som förlusten mot PaiHa förra veckan, fortfarand­e grämer.

MOT NICEFUTIS var det aldrig spännande efter att nollan omsider sprack i den 28:e minuten. Gästerna hade inte förmågan att matcha Åbo med något eget spel. Hemmadomin­ansen var nästintill total.

Lehtimäki gjorde som sagt tre av målen medan Sofia Saranpää längst fram stannade på två. För de två övriga fullträffa­rna stod Lotta Saharinen och inhopparen Ella Ikonen.

ANDRA framträdan­de spelare i hemmalägre­t var duellstark­a Emma Dahlbom med viktiga insatser i speluppbyg­gnaden och mittbacken Saima Siivonen som sällan släppte någon motståndar­e förbi sig.

● ÅIFK möter härnäst RaiFu i Reso 29 juni. Därefter väntar ett fyra veckor långt sommaruppe­håll fram till 27 juli då suveräna serieledar­en NJS står för motståndet i Idrottspar­ken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland