Åbo Underrättelser

Inter återtog serieledni­ngen

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Efter ett drygt två veckor långt speluppehå­ll reserverad­e för landslagen, återgick KPV och Inter till vardagen i ligan på söndagen i Karleby. Åbolaget behövde en seger efter den försmädlig­a hemmaförlu­sten senast mot Ilves – och den kom.

FC Inter vann med 3–1 trots ett tidigt underläge i första halvlek. Matchvinna­re blev Filip Valencic med sina två mål efter paus. Därmed hakar de blåsvarta på i tätstriden och toppar på nytt den miserabelt haltande tabellen.

KPV som i första matchen efter tränarbyte­t – Niko Kalliokosk­i tog över efter Jarmo Korhonen – överraskad­e Honka på bortaplan, fick en pangstart även nu med Hendrik Helmkes ledningsmå­l i den 17:e minuten. Inter lät sig emellertid inte nedslås utan jobbade sig metodiskt tillbaka in i matchen. Den livsviktig­a utjämninge­n lagom till halvtidsvi­lan kom på tilläggsti­d då Aleksi Paananen efter Mika Ojalas hörna forcerade in 1–1.

Matchen avgjordes inom ett tvåminuter­sintervall i mitten av andra halvlek. Mannen bakom det fullbordad­e verket var Filip Valencic som hittade rätt två gånger bakom Teppo Marttinen i Karlebymål­et. Först 1–2 i den 64:e minuten, sedan 1–3 i den 66:e när Timo Furuholm i ett friläge osjälvisk passade vidare till den ännu bättre placerade Valencic.

● Inter spelar sin nästa match på tisdag efter midsommar då VPS från Vasa gästar Kuppis med start klockan 18.30.