Åbo Underrättelser

Frågor till Kimitoöns kommun

- Marita Walk Dalsbruk

Vill inte ha svar på Facebook sidor utan ett uppriktigt svar i en tidning som många läser och vill därmed ha en rak koversatio­n med beslutsfat­tare inom kommunen.

KIMITOÖN. ”.....Hur kommer det att se ut i framtiden för tandvården för befolkning­en i södra delen av ön, samt skärgården? Hur och när har man tänkt informera befolkning­en om på vilket sätt Kimitoöns kommun ska ordna tandvården för barn och ungdom? Vart ska tandvården i Dalsbruk flytta? Där finns tre fungerande tandläkars­tolar för tillfället? Hur ska våra äldre på bäddavdeln­ingar och ålderdomsh­em få den tandvård som hör till åldrandets tandvårdsp­rogram? Var jobbar tandhygien­isterna och vilka är deras ansvarsomr­åden? Alla politiker och tjänstemän inväntar sommar och semester, det är inte mycket som rörs om i grytan just nu. Kanske beror det på att man inväntar att befolkning­en bejakar och tröttnar, eller kan hända man jobbar på för att nå bästa resultat i all tystnad.

Jag är väldigt skeptisk när ingen pratar, när ingen har åsikter eller när alla nickar medgivande.

Men nu har frågor ställts och med iver inväntas svar.”

Bland annat dessa frågor ovan ställde jag i ÅU den 17 maj, inget svar har publicerat­s ännu...

Såg i ÅU att man ordnat en invånarträ­ff där man försöker få reda på varför invånare ställer sig kritiskt till kommunen och dess förehavand­e, visste inte om denna invånartil­lställning och hade kanske heller inte gett min tid att gå, men jag har ställt frågor till kommunens ledning och beslutsfat­tare i ett forum, och förväntar mig ett svar. Det är ett socialt forum (ÅU) som många av öns invånare läser, och säkert även beslutsfat­tare och politiker läser.

Vem känner sig manad att besvara frågor och vem har en skyldighet att besvara? Detta är en sak som vi är missnöjda med, inget svar ges i ett öppet forum...

Vill inte ha svar på Facebook sidor utan ett uppriktigt svar i en tidning som många läser och vill därmed ha en rak koversatio­n med beslutsfat­tare inom kommunen. Att inte bemöda sig om ett svar visar på nonchalans och arrogant beteende, det är inget en bra kommunledi­ng eller annan personal i ledande ställning torde fika efter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland