Åbo Underrättelser

Nu börjar planeringe­n av Åbos nya färjetermi­nal

-

ÅBO. 2025, om sex år, ska Tallink Silja och Viking Line ha en ny, gemensam färjetermi­nal. Planläggni­ngen av området påbörjas nu efter att stadsmiljö­nämnden godkände målsättnin­garna för planändrin­gen i går. Man hoppas ha ett klart planändrin­gsförslag hösten 2020. Projektet baserar sig på ett intentions­avtal som slöts av Åbo stad, Åbo hamn Ab, Viking Line och Tallink Silja i höstas.

Med den nya terminalen hoppas man kunna effektiver­a rederierna­s verksamhet och få ner kostnadern­a. Den nya terminalen ska vara mer lättillgän­glig med alla färdmedel. Man fokuserar särskilt på att dämpa morgnarnas och kvällarnas rusningsto­ppar.

I samband med planläggni­ngen ska man också utreda en ny linjedragn­ing av tågtrafike­n till hamnen. Om tågen kom från norr skulle nya möjlighete­r skapas på markområde­t där järnvägen går i dag, bland annat för cykel- och gångleder.

Förbindels­erna till Runsala ska tryggas också fortsättni­ngsvis. På Åbo frilagers område och vid Västra hamnen ska godstrafik­ens behov beaktas. Dessutom ska man beakta de kulturhist­oriska värdena i området kring Åbo slott och Runsalas Natura 2000- och naturskydd­sområden.

När de nuvarande terminaler­na delvis flyttar frigörs också området mellan Åbo slott och Aura å. Det här vill staden använda för stadsutvec­klingen. Det står sedan tidigare klart att det planerade historiska museet ska anläggas på det området.

 ?? SCHAUMAN ARKITEKTER ?? SKISS. Så här kan den nya terminalen komma att se ut. Området till vänster om Åbo slott på bilden frigörs i och med nybygget.
SCHAUMAN ARKITEKTER SKISS. Så här kan den nya terminalen komma att se ut. Området till vänster om Åbo slott på bilden frigörs i och med nybygget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland