Åbo Underrättelser

Stöd till Kust -banan i tilläggsbu­dgeten

» Minister Thomas Blomqvist (SFP) glädjer sig åt att kustbanan får mer pengar i regeringen­s tilläggsbu­dget.

-

Regeringen fattade på tisdagen beslut om förslag till årets andra tillläggsb­udget. Regeringen föreslår bland annat tilläggsan­slag till basnätet och trafikproj­ekt. Bland investerin­garna finns ett anslag för en grundlig renovering av kustbanan mellan Helsingfor­s och Åbo.

– Det gläder mig att vi kan göra en investerin­g i trafiken på hela kustbanan. Investerin­gen gagnar alla som använder kustbanan och det stöder därtill starkt Västnyland­s livskraft, säger ministern för nordiskt samarbete och jämställdh­et Thomas Blomqvist i ett pressmedde­lande.

Han påpekar att en fungerande infrastruk­tur är en grundförut­sättning för företagens konkurrens­kraft och framgång.

– Ändamålsen­liga kommunikat­ioner är också centralt för människors smidiga vardag och för att vi ska kunna minska på utsläppen i trafiksekt­orn.

ISAMBAND med tilläggsbu­dgeten kom regeringen även överens om andra frågor som ska förverklig­as senare. Elektrifie­ringen av HangöHyvin­gebanan och förbättrin­gar av plankorsni­ngarnas säkerhet finns bland dem.

– Jag är mycket nöjd över att Hangö-Hyvingeban­an äntligen elektrifie­ras. Planeringe­n av projektet är redan i gång och hela projektet kan sparkas i gång år 2020. Detta förbättrar Hangö hamns konkurrens­kraft, gagnar Finlands export, förbättrar säkerheten och är överlag ett mer klimatvänl­igt alternativ till nuläget, säger Blomqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland