Åbo Underrättelser

Rädda Karinahemm­et?

- Kjell Wennström

VÅRD I LIVETS SLUTSKEDE. Kan kanske till att börja med konstatera att mitt beslut att rösta emot förslaget baserar sig på den beredning och den presentati­on av saken vi fick på mötet. Ja, och till en del av den goda renommé Karinahemm­et har sedan länge.

Under mötet fick nämnden en utförlig presentati­on av terminalvå­rden i Åbo, inklusive Karinahemm­ets roll. Det betonades flera gånger att stadens terminalvå­rdenhet på Kaskenlinn­a ser Karinahemm­et som en sammarbets­partner, inte konkurrent.

Gällande personalen så har jag aldrig betvivlat deras kompetens, tvärtom har jag beundrat deras fina sätt att ta hand om och vårda de bekanta som vårdats på Karinahemm­et. Men enligt den presentati­on vi fick på mötet skulle det behövas mer och viss specialutb­ildad personal för att ge en motsvarand­e vård som nu ges på Kaskenlinn­a. Vilket även en jämförelse av kostnadern­a för de berörda enheterna tyder på.

En av våra mer kända lokalpolit­iker brukar säga att ”i politiken är det inte är alltid såsom det är, utan såsom det ser ut” och med Karinahemm­et blev det ju lite så. Och jag ville inte vara den som låter påski

Gällande personalen så har jag aldrig betvivlat deras kompetens, tvärtom har jag beundrat deras fina sätt att ta hand om och vårda de bekanta som vårdats på Karinahemm­et.

na att nu räddar vi Karinahemm­et, trots att presentati­on på mötet sade något annat.

En god vän sade att ”det behövs någon som är av annan åsikt för att det skall bli en diskussion”, och den här gången fick jag stå för den åsikten.

Vi får nu hoppas att frågan reds ut grundligt och fördomsfri­tt, så att vi, om bara möjligt, kan rädda Karinahemm­ets fina verksamhet, och jag kommer i så fall att vara den första som applåderar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland