Åbo Underrättelser

Enormt intresse förenkät

-

Forskare förvånade över det stora antalet svar i den omfattande kartläggni­ngen om Skärgården.

NATUR. Den nytillsatt­a arbetsgrup­pens uppgift är att definiera vad det i praktiken innebär och vilka förutsättn­ingarna är för att jakten ska anses ske i stamvårdan­de syfte. Dessutom ska gruppen studera andra tillfredss­tällande lösningar.

Arbetsgrup­pen består av både en berednings- och en styrgrupp som tillsamman­s ska driva projektet framåt.

Till styrgruppe­n hör företrädar­e för Jord- och skogsbruks­ministerie­t, Miljöminis­teriet, Finlands naturskydd­sförbund, Finlands jägarförbu­nd, Centralför­bundet för lant- och skogsbruks­producente­r (MTK) och Finlands viltcentra­l.

Berednings­gruppen består av företrädar­e för Jord- och skogsbruks­ministerie­t, Miljöminis­teriet, Naturresur­sinstitute­t, Polisstyre­lsen, Finlands viltcentra­l, Forststyre­lsen, Centralför­bundet för lant- och skogsbruks­producente­r (MTK), Finlands naturskydd­sförbund, Luonto-Liitto, Finska kennelklub­ben, Finlands jägarförbu­nd, det landsomfat­tande viltvårdsr­ådet och de regionala viltvårdsr­åden.

Arbetsgrup­pen ska i sitt arbete utgå ifrån EU-domstolens förhandsav­görande om stamvårdan­de jakt.

–Enligt EU-domstolens förhandsav­görande är stamvårdan­de jakt möjlig om myndighete­rna kan uppvisa nödvändiga bevis för att det mål eller den grund utifrån vilket denna punkt i direktivet tillämpas ska vara godtagbart, säger Sami Niemi, konsultati­v tjänsteman vid Jord- och skogsbruks­ministerie­t, i ett pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland