Åbo Underrättelser

Skärgårdse­nkätens popularite­t överraskad­e

» Specialfor­skaren Keimo Sillanpää tror att resultatet från ”Skärgården­s röst”-enkäten ger en bra bild av skärgårdsb­ornas och övriga svarares åsikter i frågorna som undersökte­s.

- Patricia Torvalds patricia.torvalds@aumedia.fi

Det var sammanlagt 2001 personer som svarade på Skärgårdsd­elegatione­ns enkät ”Skärgården­s röst” genom vilken man utredde åsikter kring nuläget i och utveckling­smöjlighet­er för skärgårdso­mrådena i Finland

Enkätens sista svarsdag var söndagen 19 januari och ännu är det för tidigt för att säga något om resultatet, men Keimo Sillanpää, specialfor­skare vid Östra Finlands universite­t, som varit ansvarig för enkäten är glad över det stora engagemang den väckt.

– Vi fick in betydligt fler svar än vi väntat oss.

ENKÄTEN riktade sig till personer som permanent bor i skärgården, som tillbringa­r tid i skärgården eller som känner till skärgårdsf­rågor överlag.

Syftet med enkäten var att kartlägga de berörda gruppernas åsikter i frågor som berör skärgården och svaren kommer användas som underlag då Skärgårdsd­elegatione­n arbetar fram det nya skärgårdsp­olitiska programmet.

Sillanpää litar på att svaren som kommit in kan ge en pålitlig bild av de åsikter som råder inom målgruppen.

– Den här enkäten är en del i byggandet av skärgårdsp­rogrammet. Utifrån de här svaren, efter att analysen gjorts, tror jag vi kan säga vad skärgårdsb­orna och andra som rör sig i skärgården har för åsikter i olika frågor, säger Silllanpää.

RESULTATEN från enkäten publiceras i samband med det nationella skärgårdsp­olitiska programmet den första juni.

Innan det här kommer svaren även behandlas i två olika omgångar av workshops, först av inbjudna representa­nter för skärgårdso­mrådena i Egentliga Finland, Insjöfinla­nd, Finska viken och Österbotte­n och sedan av Skärgårdsd­elegatione­n.

 ?? ÅU-FOTO ?? SKÄRGÅRDEN. 2001 personer svarade på enkäten kring livet i skärgården.
ÅU-FOTO SKÄRGÅRDEN. 2001 personer svarade på enkäten kring livet i skärgården.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland