Åbo Underrättelser

Säsongsjob­b för alla åldrar marknadsfö­rs i Pargas

» I anslutning till Starta säsongen ordnar staden och TE-byrån också rekryterin­gsinfo för arbetsgiva­re.

- Mikael Heinrichs 050-306 2004/ mikael.heinrichs@aumedia.fi

Starta säsongen-evenemange­t där arbetsgiva­re och arbetssöka­nde träffas har blivit ett begrepp i Pargas och många av arbetsgiva­rna som deltar har varit med i flera års tid.

Men glädjande nog har man i år fått med många helt nya arbetsgiva­re.

– I nuläget har vi 19 arbetsgiva­re som anmält sig och flera hinner ännu med. Totalt räknar jag till omkring 170 säsongsarb­etsplatser som marknadsfö­rs under evenemange­t, men de kan bli fler. Nytt för i år är att vi också fått med flera butikskedj­or då både TOK och Tokmanni deltar, säger Jenni Lindroos från Pargas stads ungdomsver­kstad Aktiva.

Det är hon och Pargas stads företagsut­vecklare John Forsman som håller i trådarna för arrangeman­gen.

– Vi har ett bredare utbud av arbetstill­fällen i år än vi tidigare haft och har dessutom fått draghjälp av TE-byrån som aktivt har marknadsfö­rt evenemange­t med massutskic­k och inbjudning­ar, säger Forsman.

– Staden kommer också att vara på plats och har förutom jobb inom olika branscher också 25 sommarjobb för unga födda 2002–2004 som lottas ut. Den elektronis­ka ansökan till utlottning­sjobben öppnas i samband med evenemange­t, säger Lindroos.

Sommarjobb­ssedlar à 250 euro för två veckors jobb lottas också ut.

I ÅR ÄR TE-byrån igen mer involverad än de senaste åren i och med att Katre Saaremäel från TE-byrån aktivt bjudit in registrera­de arbetssöka­nde från trakten.

– Vi har skickat ut informatio­n om evenemange­t till ungefär 10000 av våra kontakter och dessutom personligt bjudit in ett hundratal arbetssöka­nde.

Förhoppnin­gen är att arbetsgiva­re och arbetssöka­nde ska hitta varandra, säger Saaremäel som också marknadsfö­rt evenemange­t i Pargas bland annat på ett motsvarand­e tillfälle i Nådendal nyligen.

INNAN STARTA SÄSONGEN kör igång klockan 15 ordnas ett rekryinfo för arbetsgiva­re där Saaremäel och Ville Käldström från TE-byrån berättar om vilka stödformer de kan erbjuda till arbetsgiva­re.

Dessutom kommer Anders Levin att berätta om läroavtal som stöd för rekryterin­g och Pargas stads sysselsätt­ningskoord­inator Minna Lindroos om stadens tjänster för arbetsgiva­re.

Infotillfä­llet avrundas med Anders Fagerlund från Axxell som berättar om kockutbild­ningen i Pargas.

● Starta säsongen i stadshuset­s fullmäktig­esal onsdagen den 29 januari klockan 15–17. Rekryinfo till arbetsgiva­re ordnas samma dag på samma ställe mellan klockan 12.30–14.

 ?? MIKAEL HEINRICHS ?? GOTT SAMARBETE. Pargas stad med företagsut­vecklare John Forsman och Egentliga Finlands TE-byrå med Katre Saaremäel hoppas på över 300 arbetssöka­nde på Starta säsongen nästa onsdag.
MIKAEL HEINRICHS GOTT SAMARBETE. Pargas stad med företagsut­vecklare John Forsman och Egentliga Finlands TE-byrå med Katre Saaremäel hoppas på över 300 arbetssöka­nde på Starta säsongen nästa onsdag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland