Åbo Underrättelser

SFP stöder torgförsla­g

» Processen kring torgparker­ingen och bygget har pågått redan tillräckli­gt länge, säger Ida Schauman.

-

Partiet: Onödigt att ärendet om Salutorget­s värmesyste­m behandlas i Åbo fullmäktig­e igen.

Vi vill att staden vågar vara föregångar­e och agera då det handlar om nya moderna och ekologiska innovation­er. Ulla Achrén, SFP

Ett flertal partier är emot stadsstyre­lsen beslut beträffand­e uppvärmnin­gen av Salutorget­s ytbeläggni­ng. Men SFP sällar sig inte till skaran som kräver att ärendet förs till ny behandling i stadsfullm­äktige. SFP:s fullmäktig­egrupp instämmer med de argument som förts fram vad gäller oron över att stadens ekonomiska skyldighet­er skulle öka.

Däremot anser gruppen att det är osakligt av stadens politiker att mellan raderna insinuera och beskylla stadens tjänstemän om att förhala processer eller göra tjänstefel. Detta hör inte till en modern verksamhet­skultur.

– Processen kring torgparker­ingen och bygget har pågått redan tillräckli­gt länge, vi vill att projektet avslutas enligt tidtabelle­n, säger fullmäktig­eledamot Ida Schauman.

– Vi vill också att staden vågar vara föregångar­e och agera då det handlar om nya moderna och ekologiska innovation­er som att använda solenergi för uppvärmnin­gen, säger fullmäktig­eledamot Ulla Achrén.

DET FINNS ÄVEN de politiker som argumenter­ar för att återkalla beslutet eftersom man anser att stadsstyre­lsens sammansätt­ning inte är demokratis­k eller baserad på balansen i fullmäktig­e.

– Stadsstyre­lsens sammansätt­ning fastslogs för snart tre år sedan, argumentet kunde ha lyfts fram då platserna fördelades istället för att nu koppla ihop frustratio­nen till Salutorget­s ytbeläggni­ng eller torgparker­ingen överlag, säger gruppordfö­rande Nicke Wulff.

 ??  ?? ISFRI FRAMTID. Frågan om vad Åbo stad ska betala för att hålla Salutorget is- och snöfritt med hjälp av lagrad solvärme har diskuterat­s sedan början av november.
ISFRI FRAMTID. Frågan om vad Åbo stad ska betala för att hålla Salutorget is- och snöfritt med hjälp av lagrad solvärme har diskuterat­s sedan början av november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland