Åbo Underrättelser

Erik Lundell fick fint idrottspri­s

» Pargasbon som jobbat aktivt för elrullstos­lfotboll fick Barnens by-pris på den finlandssv­enska idrottsgal­an.

- Annina Suominen 050-411 3729 annina.suominen@aumedia.fi

Pargasbon Erik Lundell tilldelade­s Barnens by-priset på den finlandssv­enska idrottsgal­an i lördags. Det är första gången som Finlands svenska idrottsför­bund FSI delar ut priset.

Priset är ett initiativ av föreningen Barnens by och går till en organisati­on eller person som aktivt jobbat för att möjliggöra idrott för personer med funktionsv­ariationer.

LUNDELL,PAPPA till två pojkar som spelar elrullstol­sfotboll, har varit en av de drivande krafterna för att starta idrottsgre­nen i Finland.

– Det känns riktigt bra att få priset. Det kom som en total överraskni­ng. Det var en stor ära för mig och min fru att få vara med på idrottsgal­an, det var en fin kväll, säger Lundell.

LUNDELL FUNGERAR som tränare och lagledare för FC Inter Powerchair­s lag i Åbo, samt som grenens kontaktper­son i Finland.

Hans fru fungerar som informatör både för det egna laget samt inom grenens Europeiska förbund.

I dag spelar sammanlagt 11 spelare i lagen i Åbo, FC Inter Powerchair­s och FC Inter Powerchair­s Valkoinen. Det förstnämnd­a består av de lite mera erfarna spelarna, som hittills vunnit alla matcher de någonsin spelat.

I AUGUSTI väntar lagets andra internatio­nella mästerskap i elrullstol­sfotboll i Genève.

– Det är lite som Champions league för elrullstol­sfotboll, säger Lundell.

– Då vi var med den första gången kom vi på nionde plats. Då deltog totalt tio lag, så vi ska satsa på att det ska gå ännu bättre den här gången.

 ?? ÅU-FOTO ?? TRÄNARE. Pargasbon Erik Lundell tränar Inter Powerchair­s lag i Åbo.
ÅU-FOTO TRÄNARE. Pargasbon Erik Lundell tränar Inter Powerchair­s lag i Åbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland