Åbo Underrättelser

Piffen förlorade stort mot BK

» Tre matcher på sex dagar efter landslagsp­ausen.

- Jesper Sundström

HANDBOLL. Pargas IF hade inte en trevlig eftermidda­g i Karis i lördags. BK-46 vann FM-ligamatche­n i handboll med klara siffror efter 33– 21 (15–10).

PIF spelade nu sin första match efter landslagsp­ausen och den kunde inte bli mycket svårare. Piffen mötte tabelltvåa­n BK-46 i Karis och BK tog snabbt ledningen med 5–1. I tolfte minuten gjorde Sebastian Säkkinen 7–3 och det gick ingen nöd på hemmalaget.

Men efter det hade Piffen en bra sekvens och plötsligt ledde BK endast med 8–5. Men då gjorde BK några nödvändiga mål och en stund senare ledde laget med 11–5.

– Det är klart att BK är favorit och de har ju en betydligt större trupp än vad vi har. Dock är jag ändå lite missnöjd för vi klarade inte av att göra vissa saker som vi hade kommit överens om och till exempel gjorde vi inte så många mål som vi siktade på, säger PIF:s Fredrik Lunden.

IANDRA halvleken orkade sedan inte längre den tunna PIF-truppen stå emot och BK bjöds inte på särskilt hårt motstånd. I 40:e minuten ledde hemmalaget med 20–12 och en stund senare var ställninge­n 25–15.

De avslutande minuterna bjöd inte på någon större spänning och BK vann med 33–21. PIF spelar följande match redan på onsdag och då står Dicken för motståndet.

På fredag spelar laget sin tredje match inom loppet av sex dagar då GrIFK besöker Pargas i en match som sannolikt avgör placeringa­rna 7–8 i grundserie­n.

Lagen spelade oavgjort 30–30 i Grankulla i november, men Grani har bytt tränare sedan dess då handbollsl­egendaren Mikael Källman tog över.

?? JESPER SUNDSTRÖM ?? FYRAMÅLSSK­YTT. Piffens Viktor Gruzinskij satte fyra bollar mot sin tidigare klubb i Karis.
JESPER SUNDSTRÖM FYRAMÅLSSK­YTT. Piffens Viktor Gruzinskij satte fyra bollar mot sin tidigare klubb i Karis.